184 entry daha
  • bir insanin siyasi gorusunun isledigi cinayeti bile ortebilecegini gosteren adamdir.

    yilmaz guney filmografisinin cogunu izledim. hepsi de on numara filmler. adam bu is icin dogmus yani. ama filmlerinin guzelligi kusurlarini kapatmak icin kullanilabilir mi? yani diyelim ki su anda en begenilen aktorlerden biri olan sener sen hakkinda karisini dovuyor haberleri duyulsa, her kafasi attiginda belindeki silaha sarilsa, ustune ustluk bir adami oldurse yine gelip savunacak misiniz?

    cocuklugum yumurtalik ilcesinde gecti, yilmaz guneyin hakim sefa mutluyu oldurdugu o sahildeki gazinolara cok gitmisligim var. olayi ilcede yasayanlardan ve oranin tatilcileri olan ve cogunlugu benim de yasadigim ceyhan'dan gelen insanlardan dinledim. yilmaz guney'in, hakkindaki tv programlarinda anlatanlarin hafiften gulerek "hehe yilmaz da cok hasariydi, cok iyi silah kullanirdi" gibi soylemlerine hic ters dusmeyen tavirlarini o gecede sergiledigine suphe yok. coluk cocuk dolu bir gazinoda silah sesi kaydedecegim diye sarhos bir halde ates eden bir adamin nesini savunuyorsunuz kardesim? kendini bir an oradaki insanlarin yerine koy. cocugunla, ailenle bir gazinoda otururken herifin biri kalkip silah sikiyor keyfi bir sekilde. o kursun gelip cocuklarina, esine, sana saplansa bu adam senin gozunde hala tanri olarak kalacak mi?

    sonucta bazilarina gore "devrimci" olan bu adam, silahsiz bir adami yakin mesafeden, bilerek ve isteyerek oldurdu. oyle devrim mucadelesinde de degil ha, icki masasinda, sirf kendisine milletin ortasinda ates etme dediler diye. bugun sirtini ulkucu mafyalara dayamis unlulere demedigini birakmayan adamlarsiniz cogunuz. cok mu zor dogrulari konusup yilmaz guney'in bir maganda oldugunu soylemek? solcu katil, ulkucu katilden daha mi erdemli?

    bu yazdiklarimdam sonra burada gelip bana da fasit diye car car otecek adamlarin tumunun toplamindan daha solcuyumdur. ama bazilari gibi vicdanimi kiraya vermedim. bugun turkiye solunda idollestirilecek onlarca oyuncu, yazar, yonetmen var, fakat yilmaz guney bu adamlardan biri olma firsatini yumurtaliktaki o gazinoda birakti benim gozumde...
2440 entry daha
hesabın var mı? giriş yap