3 entry daha
  • çok çok acı bir filmdir. bununla beraber seslendirmedeki ciddi-gayriciddi arası gidip gelen üslup, seçilen kelimeler, "işte istanbul'un kumar eroin cinayet kolektif şirketi", yemek yemeye zorlanan menderes için söylenen "poz vermeden edemez..", aynı vaziyetteki bayar için "sofrasında kilosu bin liraya satılan siyah havyar bulunmamakla beraber bayar iştahından bir şey kaybetmiş görünmemektedir.." gibi alaycı rezil cümleler ilk duyulduğunda istemsiz bir kahkahayı beraberinde getirir. ardından da insan hem güldüğü için utanır, hem bu insanlara reva görülenler yüzünden o insanlar ve aileleri adına utanır, hem kitap okurmuş gibi yapan demokrat parti'nin en sofistike adamı fatin rüştü zorlu için üzülür, hem de bunu yapanlara derin bir öfke duyar.

    http://www.youtube.com/…lpage&v=yvajos7kcmm#t=2900s

    ayrıca bu film partililerin çocuklarının gittiği kolejlerde de gösterilmiş, o dönemde dame de sion talebesi olan nazlı ılıcak'taki politik duruşun sebeplerinden birinin de yaşananlar ve bu film olduğunu düşünürüm.

    celal bayar bu filmden sonra "bizi yeşilçam artistleri gibi oynattılar" demiş ve banyoda kemeriyle intihar teşebbüsünde bulunmuştur.

    bu aralar gazeteciler silivri'ye gidip ne kadar nezih bir cezaevi olduğunu müşahede ediyorlar ya, hepsi oradan aklıma geldi işte.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap