16 entry daha
  • bazı avukatların çok beğendiği bir atasözü-deyim kırması önermedir.

    sikilmiş götün pekala davası olur, cezası da olur, kitapta yeri vardır:
    örneğin -tartışmalı da olsa- yargıtay'a göre "karısını manevi cebir kullanarak anal (ters) ilişkiye zorlayan sanığın eylemi tck 478/1-3 maddesindeki suçu oluşturur". peki nedir bu 478. madde? "aile fertlerine fena muamele" durumunu izah eder :

    "madde 478 - (değişik: 8/6/1933 - 2275/1 md.) yukarıki maddede beyan olunan haller haricinde ailesiyle birlikte yaşayan on iki yaşından aşağı bir çocuğa veya aile efradından birine rahim ve şefkatle kabili telif olmıyacak surette fena muamelelerde bulunan şahıs otuz aya kadar hapsolunur. bu fena muamele neseben ve sıhren usul ve fürudan biri aleyhine vakı olursa ceza üç aydan üç seneye kadardır. bu muameleyi karı kocadan biri öbürü aleyhine yapmış ise takibat icrası mutazarrırın şikayetine bağlıdır. mutazarrır küçük ise evlenmeden evvel üzerine hakkı velayet veya vesayeti olanlar da şikayette bulunabilir. "

    hadi fani dünyada af buyurun göt siktiniz, kanunlardan kaçtınız, üç aydan otuz aya kadar değişen hapisten kurtuldunuz. peki ya öteki dünyada ne yapacaksınız? (bkz: #1181821)

    (bkz: büyük lokma ye büyük söz söyleme)
    (bkz: yaa)
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap