6 entry daha
  • ayni 1982 anayasasi gibi. degistirmeniz gerekiyor, cok acik. ama degistirecek olanlar ve degisecek icerigi de yanlis. eyvahlar olsun ki sokak kopeklerini sudan sebeplerle oldurmenin onunu aciyorlar. kimin eli, kimin fikri varsa bu iste bir an once bu yasa tasarisindan cektirilmesi gerekiyor. ama hayvan haklari savunucularinin baskisiyla ama oy kaygisiyla hayvanseverlere umut veren milletvekillerinin tepkisiyle. yasa tasarisinin da akli selim sahibi, yasam hakkindan ve hayvan haklari uzerine calisan bilim insanlarindan haberdar gonullu, veteriner hekim, etik uzerine calisan bilim insanlarinin eline teslim edilmesi gerekiyor.

    "hayvan eğitimi: evinde hayvan beslemek isteyenler zorunlu eğitim alacak.

    **zorunlu egitim bu ulkede hicbir zaman dogru duzgun uygulamaya konulmadi. bu olmayacak anlamina gelmiyor. cok da istikrarli, isini bilen insanlar tarafindan duzenlenirse ve denetlenirse uygulanabilir. hayvani terk edene buyuk cezalar kesilirse daha da iyi isler. ama birilerinin akrabasi, yaka karti her zaman devreye girecektir. bir de egitim sonunda sertifika verilecekse su an hayvan sorumlulugu alan pek cok kisi egitimde gorevlendirilecek imam hatiplilere ders verecek durumda zaten.

    onlarca kedi olmayacak: kedi ve köpek başta olmak üzere evde beslenen hayvanlara sayı sınırlaması getirilecek. bir evde kaç hayvan beslenmesine izin verileceği yönetmelik ile belirlenecek.

    **hayvan sayi sinirlandirilmasinda yasam alani goz onunde bulundurulmasi gerek. burada cikacak sorun da 50 kedili insanlardan kedilerini birakmalarini istemeleriyle ortaya cikar. yasa ciktiktan sonrasi icin mi gecerli olacak bunun onlenmesi icin?

    sokak köpekleri yasaği: sahipsiz ve sokaktaki hayvanlar sadece hıfzıssıhha kapsamı yani insan sağlığına zarar verebilecek bir durum ortaya çıkmışsa öldürülebilecek.

    **bu ya iste. niyet belli oldu. hayvanin insan sagligina zarar vermesindeki kriter ne olacak? diskisiyla, tuyuyle zarar gordugunu soyleyerek sikayet edenlerin sikayetlerini degerlendirecekler yasam hakkini goz onunde bulunduracaklar mi? bir canlinin keyfi sebeplerle oldurulmesinin onunu acmak yasanin iyilestirmesi mi oluyor?

    seyyar kisirlaştirma istasyonu: hayvanların kısırlaştırılmasını gıda ve tarım bakanlığı ile belediyeler yapabilecek. belediyeler bu işi bakanlığın koordinatörlüğünde gerçekleştirecek.

    **hayvan kisirlastirma ve gida ve tarim bakanligi? kisirlastirilan hayvanlardan cikan doku ve organlari yedirsinler oldu olacak.

    tecavüz ve dayakla ölüm: yeni düzenleme bazı suçlar için 2 yıla kadar hapis cezası getiriyor. bu suçlar hayvanlara tecavüz, tehlikeli türde köpek üretmek ve ülkeye sokmak, hayvanları döverek, işkence ederek öldürmek olarak sıralanıyor.

    **2 yil az. toplumsal suc icin 2 yil az. buna sukur, demiyorum.

    pitbullar toplanacak: pitbull gibi tehlikeli hayvanlar toplanacak.

    **toplanip oldurulecek mi yoksa sosyal olup olmadigina bakilip uyumlular ailelere yeniden teslim edilecek mi?

    dayak ve işkenceye para cezasi: hayvanlara işkence, dövmek, aç-susuz bırakmak, aşırı soğuk ve sıcakta dışarıda bırakmak, psikolojik işkence yapmak yasak olacak. 300-750 lira arasında para cezası verilecek.
    çarpan veterinere: hayvana çarpan sürücü onu veterinere götürmek ve tedavi masraflarını karşılamakla yükümlü olacak. "
    haber kaynagi: http://www.sabah.com.tr/…-iskence-edene-2-yil-hapis
    ** lar benim dusuncelerim.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap