1 entry daha
  • önce belediye başkanlığı anılarını anlattığı başkent gölgesinde istanbul adlı kitabını yayınlayan, daha sonra işbankası yayınları editörünün baskısıyla çiftçilik anılarını köprüler gelip geçmeye başlığıyla yazan büyük ziraatçi ve chp'li politikacı.
    1923 doğumlu isvan robert koleji bitirip 1940'lı yıllarda amerika'da ziraat eğitimi gördükten sonra yurda dönüşünde akademisyen olmak yerine tarımla uğraşmayı tercih eder ve yalovada büyük bir arazi satın alır. burada yaptığı çalışmalar türkiye'deki bilimsel ilk tarım örnekleri sayılabilir. meyvecilik konusunda çok başarılı olur. yurt dışından hibrit meyve fidanı getirilebilmesi için büyük çabalar vermiş ve ilk fidan ithalatını gerçekleştirmiştir.
    tavukçuluk konusunda da türkiyede ilk sistemli üretim tesisini 1950'lerde kurmuştur.
    12 eylülden sonra sudan sebeplerle 3 yıla yakın hapis yatmış beraat ettikten sonra devlete tazminat davası açıp kazanmıştır.
    anılarını yazdığı kitaplar uslubunun akıcılığı nedeniyle bir solukta okunmaktadır. öyle ki tarım anılarının anlatıldığı köprüler gelip geçmeye kitabını hayatında hiç kitap okumamış bir çiftçi olan annem 3 günde okuyup hayran kaldı.

    kitaplarına ait fotoğraflar şu linklerde görülebilir
    https://picasaweb.google.com/…/koprulergelipgecmeye
    https://picasaweb.google.com/…ndeistanbulahmetisvan
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap