• içerisinde, bir fon yöneticisinin çinli asistanı kastedilerek söylenen "ingilizce bilmeyen bir adam nasıl yalan söyleyebilir ki" diye bir bölüm olan kitap.

    edit: kitabini okuduktan yillar sonra filminin de ciktigini ogrenince gidip izleyeyim dedim. genel olarak filmin sikici oldugunu soylemisler bu tamamen sizin konuya ne kadar ilgi duydugunuzla alakali bir sey. ben dolu dolu 2 saat 10 dakika gecirdigimi soyleyebilirim. finans alaninda egitim alanlarin ya da bu alanda calismak isteyenlerin kesinlikle izlemelerini tavsiye ederim bu sayede buyuk bir finansal kurulusta iyi yerlere gelmis pek cok kisinin karar verirken rasyonel degil, duygusal ve suru psikolojisi ile davrandigini gorebilirsiniz.

    filmin baskis acisina soyle bir elestiri de getirmek istiyorum. bize genel olarak diyor ki, buyuk bankalar mortgage lari paket haline getirip satabildikleri icin herkese mortgage kredisi vermeye calistilar bunun sonucunda da ninja (no income no job no assets) loan dedikleri kredilerle herkese sorumsuzca kredi vermeye basladilar. bu noktada bankalarin hatalarini kabul edebilirim fakat ayni zamanda da bu kredileri alanlarin vergi mukellefi siradan vatandaslar olduklari dusuncesinin de hatali oldugunu dusunuyorum. eger sizin bir geliriniz yoksa, sadece alabildiginiz icin kredi cekmeniz sizin hatanizdir. bu borcu odeyemediniz diye finansal sistemi suclamaniz basit bir masturbasyondan fazlasi degildir.
379 entry daha
hesabın var mı? giriş yap