713 entry daha
  • kendisine buradan seslenmek istiyorum. biz ne kadar ayri dusmusuz sayin oran? ben sizin varliginizi dahi unutmusum sahsen.

    oysa ki siz zamaninda milletvekili adayi oldugunuzda secilmenizi ne cok istedim, siz secilmeyince ne cok uzuldum, ona yanarim. sonradan memleketin tek parti diktatorlugune geri donusunde cok buyuk rolu olan bir ekibin icinde kaldiniz. biz sizlere ofkeliyiz, siz liberal solcular her zaman oldugu gibi ab'li burokratlarin agzinin icine baktiniz. refah partisi iktidarinda adamlar hic bir sey yapmamisken onlar "refah tehlikeli" dediler, tehlikeli oldu. akp neler neler yapti "akp'nin islamci bir gundemi yok" dediniz baska bir sey demediniz.

    biz bu adamlarin niyeti kotu, bu adamlar ulkeyi islamci bir diktaya goturuyor dedik, siz "niyet avciligi yapmayin, bizi ab'ye sokacak, putlari kiriyor" dediniz. adamlar alevi dusmanligi yapti, siz chp zihniyeti dediniz. adamlar ermeni dusmanligi yapti. siz onur oymen'i elestirdiniz de van yy rektoru yucel askin'a "zaten ermeni'ydi" diyen akp milletvekillerini, "tunceli'liler ateist suryanilerdir" diyen fethullah gulen'i elestirmediniz.

    evet bu adamlar hep bu zihniyettelerdi. o zamanlar size ihtiyaclari vardi, liberal argumanlari gayri samimi bir sekilde sadece kendi islerine gelecek sekilde kullandilar. biz bu oyunu gorduk. siz ise o oyunun parcasi oldunuz, aktif rol aldiniz o mizansende.

    biz sizlerle ayri duserken biz 30'lara ozendigimizden ayri dusmedik. bu adamlarin demokrasi gibi bir niyetinin olmadigini, tum gucu akp ve cemaat cevresine birakmanin ulkeyi icinden cikmasi cok zor antidemokratik bir islamciliga gotureceginden dolayi karsi ciktik. gizli kasetlerle, sahte delillerle insanlarin hayatlarinin karartilmasina karsi ciktik. bu gucun yarin obur gun cok daha tehlikeli olacagini, eski gunleri dahi aratacagini dogru sekilde tahmn ettik.

    emir komutayla yuruyen bir yargi olmamasi icin karsi ciktik. 12 eylul referandumunun tek sonucunun akp'nin zaten cok etkin oldugu yargiyi tamamen ele gecirmesiyle sonuclanacagini soyledik. sizler "sivillesecegiz, grev hakki olacak, sendikalar cosacak, yargi artik halktan yana olacak, kadina pozitif ayrimcilik uygulanacak" dediniz.

    sizin dediginiz olmadi, bizim dedigimiz oldu. ne yazik ki hakli ciktik. kenan evren yargilandi diye sevinecekseniz, size arkadasiniz hrant dink'in davasinin sonucunu sorarim. kadina pozitif ayrimciligi sorarim, anayasaya girdi de ne oldu? tecavuzcuyu hakli bulan hakimler peydah oldu degil mi?

    siz burnunuzun onunu goremediniz, hala da goremiyorsunuz. o yuzden belki de artik o sirca kosklerinizden "sivillesiyoruz, cosuyoruz" teranesini birakip bizleri dinlemeyi ogrenirsiniz. hala da o hakli olan, yapmayin etmeyin diyen kesimi sucluyorsunuz, recep tayyip erdogan'dan ricaci oluyorsunuz. 30'lara donulmesinde siz ve diger liberal solcunun buyuk payi oldu. allah yolunuzu acik etsin, ama ben artik siz ve sizin cevrenizin samimiyetine de, siyasi olaylari okuma kabiliyetine de zerre kadar inanmiyorum. saglicakla kalin.
230 entry daha
hesabın var mı? giriş yap