464 entry daha
  • http://ustunidman.blogspot.com/…ler-ankaragucu.html

    "ankaragücü düştü diye demiyorum 2012/2013 sezonunda 1. lig tarihinin belki de en eğlenceli ve ilgi çekici maçlarını izleyeceğiz...
    ankaragücü, adana demirspor, göztepe, karşıyaka taraftarlarını bir kenara koyduktan sonra; adanaspor, samsunspor, denizlispor, manisaspor, konyaspor, boluspor, rizespor gibi süper lig tecrübesine sahip köklü kulüplerin de varlığını yabana atmamak gerekiyor. alt liglerde yer alan sakaryaspor ve kocaelispor'un yokluğu ise anadolu tribünlerini yakından takip eden futbol severler için üzücü bir durum. 1. lig'in yenileri 1461 trabzon ve şanlıurfaspor da potansiyel sahibi takımlar. erciyesspor, kartalspor, gaziantep büyükşehir belediyespor, bucaspor, tavşanlı linyitspor ise 1. lig'in geriye kalan takımları. en azından bulundukları şehir güzel diyerek bu takımları bir kenara bırakıyorum.

    bu ligin yenilerinden birisi de 102 yıllık ankaragücü...
    32 yıldır mücadele verdiği süper lig'de düştüğü borç batağından kurtulamayınca kendisini 1. lig'de bulan camia bu ligin belki de en yabancısı. umarım tutunamayan sendromu yaşamayız da bir an önce süper lig'e geri döneriz. bizden önceki örnekler(adanaspor, kocaelispor, sakaryaspor, göztepe) hiç umut verici değilken bir kademe daha düşmek en son isteyeceğimiz şey. sportif başarısızlık sonucu düşmek bir kenara mali başarısızlık sonucu düşmek bir kenara. sportif başarısızlık sonucu düşen bursaspor iki yıl durup tekrardan süper lig'e dönmüştü hatırlarsınız.

    1 lig'in gediklilerinden birisi olan karşıyaka camiası ise başarıya aç bir şekilde tekrardan süper lig'e döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor. umuyorum ki onlar da bu zor günleri atlatıp önümüzdeki birkaç sene içerisinde süper lig'e dönecekler. bu sezon az daha 2. lig'e düşüyorlardı gerçi bunu da atlamamak lazım. değişen yönetimleriyle birlikte seneye daha dikkatli olurlar sanırım. karşıyaka camiası 100. yılında başarısızlık yaşamış ankaragücü camiasının yanında elimizdeki iki numaralı örnek oldu bu sezon. gerçi galatasaraylılar da 100. yıllarında şampiyonluğu fenerbahçe'ye kaptırınca baya bir hüzne boğulmuşlardı(!) ne yazık ki. karşıyaka'nın göztepe'yle oynayacağı maçlar yine bu ligin en önemli ilk beş maçı arasında bu sezon da yerini alacaktır.

    aliağa petkimspor tartışmalarını bir kenara bırakırsak göztepe de bulunduğu ligi hak etmeyen üçüncü büyük camia. en son 2002/2003 sezonunda mücadele ettikleri süper lig'e dönmeleri çok uzakta görünmüyor. ankaragücü ve karşıyaka ile aralarında olan rekabet maçlara da yansıyacaktır muhakkak. son yıllarda adeta bir moda haline gelen deplasman yasağınınsa ankaragücü-göztepe rekabetinde şimdiden en çok konuşulan unsur olacağı kanaatindeyim. valilikler izin verdiği ölçüde ligdeki en eğlenceli atışmalara sahne olan maçlar ankaragücü-göztepe arasında yaşanacak gibi duruyor. sanaldan ortam gerilmediği sürece iki taraf için de çok eğlenceli ve heyecanlı deplasman seyahatleri yaşanacak gibi. açıkça söylemek gerekirse ankaragücü taraftarlarının da heyecanla beklediği en önemli maçlar göztepe'yle oynananlar olacak.

    takım analizlerinde dördüncü sırayı adana şehrinin takımları alıyor. öncelikle demirspor'u tekrardan 1. lig'de görmek bir futbol sever olarak beni çok sevindirdi. yıllardır play-off'ta uzatmalarda ve penaltılarda kaybedilen maçlardan sonra 2011/2012 sezonunda sonunda şeytanın bacağı kırıldı ve on yıl sonra yine denizli'de kazanılan bir maç sonrası demirspor bir üst lige çıkma başarısını gösterdi. mavi şimşekler'i yıllardan beri takip ederim. bu sezon 1. lig'de ses getirecek birçok maça imza atarlar gibi duruyor, bekleyelim görelim...
    diğer taraftaysa adana'nın uzan mağduru turuncuları adanaspor var. bu sezon ankara'da son maçta kasımpaşa'ya karşı uzatmada kaybettikleri süper lig'e yükselme hakkını bir sonraki sezon daha istekli bir şekilde arayacaklar.
    adana'ya yapılacak iki deplasman seyahati de çok çekici geliyor şimdiden.

    son olarak bölgelere göre 1. lig'e genel bir bakış attığımda iç anadolu'da konyaspor sıkıcı, erciyesspor ise kayserispor'un gölgesinde kalmış takımlar olarak göze çarpıyor. karadeniz'deyse boluspor, rizespor, 1461 trabzon ve samsunspor futbola karşı kayıtsız olmayan şehirler, tanıdık yüzler. güneydoğu'nun temsilcilerinden birisi(gaziantep b. b. spor) gereğinden fazla iticiyken; diğeri(şanlıurfaspor) de tam bir kapalı kutu görünümünde. şanlıurfaspor deplasmanı şehre yeni yapılan stadın da etkisiyle bu sezonun en orijinal deplasmanı olabilir. ege'deyse göztepe ve karşıyaka'nın haricinde; denizlispor yıllarca beraber süper lig'de mücadele ettiğimiz rakiplerimizden birisi. ayrıca bucaspor'un bir yıllık süper lig tecrübesi ve tavşanlı linyitspor'un da bize bir hayli yabancı olması bu bölgenin dikkat çeken unsurları. marmara'nın tek temsilcisi kartalspor ise istanbul deplasmanı ihtiyacımızı karşılayacak bir takım olmaktan öteye geçemiyor. kaderine terk edilmiş doğu anadolu bölgesi'nin 1. lig'de temsilcisi olmaması da bu ligin ve ülkenin acı gerçeklerinden birisi.

    süper lig'de alışkın olduğumuz ortamı bulamayacağımız için antik yunan'da kente gelen yabancılar olan "meteikos"lar gibi ortalarda dolanacağımız bir sezon bizleri bekler. bir an önce mali problemler aşılmalı ve ankaragücü şehrin de desteğiyle süper lig'e dönmelidir. başta cemal aydın ve ahmet gökçek olmak üzere denenmiş bütün yönetimlerin üzerine bir sünger çekip her şeye sıfırdan başlamalıyız.

    şikeden, teşvikten, deplasman yasaklarının gölgesinden uzak bir lig umuduyla şimdilik hoşçakalın..."
2295 entry daha
hesabın var mı? giriş yap