137 entry daha
  • demokratik yönetime sahip bir ülkede gerçekleşmesi asla mümkün olmayan bir şekilde açıklanan ve gene faşist bir süreçle hayata geçirilecek projedir.

    kimse anadolu yakasında da avrupa yakasında neredeyse yüzlercesi olduğu gibi simge yapılar olması fikrine karşı çıkmamalı. hele ataşehir'de selimiye camisi'nin kötü bir kopyasının yapıldığını gördükten sonra.

    ancak demokrasi hatta ileri demokrasi diyorsak bu konunun başbakanın ağzından bu şekilde 2 ay içinde dozerler çalışmaya başlar şeklinde çıkmadan önce tüm çalışmaların yapılması gerekmez mi? i.bb bile bunu herkes ile birlikte öğrendi. ne ilgili bir plan çalışması var ne de başka birşey. bir plan kararının onayı için bile en az 2 ay süre geçmek durumunda. çünkü demokratik ülke olarak imar kanunumuz kamuya itiraz yada görüş bildirme hakkı tanır. bununla birlikte istanbul'da merkezi bölgelerde nadir bulunan doğal koruma alanlarından birinin üzerinde yapılacak bir yapı için en azından çalışılması konuşulması gerekmez miydi.

    ayrıca camiler konut bölgelerinde yapılır ve başbakanın açıkladığı arsa çevresinde yerleşim yoktur. bu proje, çamlıca tepesinin doğal koruma alanı kapsamından çıkarılıp yerleşime açılacağı korkusunu yaratmaktadır.
383 entry daha
hesabın var mı? giriş yap