23 entry daha
  • deadlift ile ilgili bir mit vardir ki o da dusuk agirlikla yapildiginda sakatlanmayacaginizdir. yanlis efendim.

    dusuk agirlikla uzun sure deadlift yaparak gayet guzel sakatlanabilirsiniz. is teknige bakar. az agirlikla cok tekrarla calistigindan kendine "yanlis yapabilme luksu" taniyan birey salondan fitikla ayrilmaya daha meyillidir.
    yanlis teknik = sakatlik. dusuk agirlik, mutlak sonucu ertelermis gibi dururken aslinda verdigi guvenle daha da yaklastirir.

    iki kisiden biri o ya da bu haliyle fitikla yasiyor ve bunun sorumlusu deadlift degil, buradan bak.

    hareketi adam gibi ogren, mumkunse disaridan bilen bir goze yanlislarini duzelttir (disaridan ve bilen olmasi onemli), bununla da yetinme kendin arastir (mark rippetoe gibi adamlar var bir bak)

    yok bunlarin hic birini yapamayacaksan yapma bu hareketi arkadasim, swiss ball larla oyna falan, agirlik kaldirmak senin icin dogru aksiyon degil, cok ciddiyim, bu konuda alabilecegin en iyi tavsiyelerden biri de bu olabilir.

    arti, sakatlanmalarin cogu agirliktan bagimsiz olarak dikkat dagilmasi sonucunda olusurlar. yani deadlift yaparken yaptiginin ciddiyetinde degilsen, saga sola laf yetistirip arkadasinla sohbet esnasinda agirliga girisiyorsan, ya da fazla tekrardan, calismanin siddetinden "burnout" olup yorgunluktan ayaklarini yerde suruye suruye yururken deadlift e soyunduysan, recover etmeden bir onceki antrenmanin etkisiyle salona geldiysen vs(bu son ikisine dikkat, ozellikle deneyimlilerin problemi), iste o zaman sakatlanirsin.

    20 kgmi yerden kaldirirken fitik olan bir dolu insan var dunyada bunu unutmamak lazim. arti tuhaf gelecek ama fitik olma istatistigi dusuk bir "is grubu" varsa bu da hamallardir. hamallar agirligi kaldirmadan once agirlik kaldirdiginin bilincindedirler ve bu sekilde "core"larini guclendirmis insanlardir(bu son bilgi fitik olan anneme doktorun soyledigi bir sey, kaynak gosteremiyorum).
472 entry daha
hesabın var mı? giriş yap