121 entry daha
  • sokak köpekleri ve bunlar kadar içimi acıtan bir şey yoktur herhalde. eskiden kedici teyzeleri falan görünce çıldırmışlar herhalde diye düşünürdüm, bir de yıllardır köpek baktığım için kedilere biraz uzaktım. acıbadem'e taşındığımdan beri bu şerefsizlerin hastası oldum. balkonun altına gelen kedilere mama sürekli mama falan atıyorum (hayvan severseniz aklınızda olsun bu mama olayı çok ucuz bir şeymiş. kadıköy'de balık pazarına çıkarken bir pet shop var sokak kedileri için kilosu 3-4 liradan mama satıyor. orası zor diyorsanız marketlerde 1 (bir) liraya cp piliç'in 8-9 lu tavuk köfteleri var, artık ne etiyse sakın kendiniz yemeyin, gayet 2 tanesi bir kediyi doyuruyor), alt kattaki restoranla konuştum artan yemekleri köpekler için bir kenara kediler için bir kenara atıyorlar. hatta köpeğim olmasına rağmen apartmanın önünde duran bi tanesini hafiften sahiplendim. geceleri balkona alıp sabahları bırakıyorum.

    yalnız olayın zorluğu bu hayvanlara alışınca başlıyormuş onu anladım. nerede yaralı bir kedi, köpek görsen tedavi ettirmeye çalışıyorsun. geçen hafta alttaki restoranın çalışanı 1 aylık falan bir kedi bulmuş, nasıl olduysa patisinin ucu kopmuş, bana getirdi abi ne yapalım diye, ona dikiş attırdık 10 gündür falan apartmanca bakıyoruz, herkes sırayla pansumana götürüyor. birkaç ay önce geceleri eve aldığım kediye araba çarpmıştı ona dikiş attırmıştım. dertleri hiç bitmiyor derken en kötüsü bugün oldu. sürekli eve aldığım kediye dün gece orospu çocuğun teki tekme atmış ve çenesini kırmış. dün hava iyi diye eve almayayım dedim o da dışarıda rahat rahat yatıyordu gece yemek verdim yattım. sabah 6 buçuk gibi köpeğimi çişe çıkarttığımda bunu apartmanın önünde ağzı burnu kan içinde ölü gibi yatarken gördüm. hemen eve götürüp, temizleyip süt falan verdim akşam eve gelince de direk veterine götürdüm orada çenesinin kırıldığını öğrendim. dün gece yan binadaki dükkana mal getirmişlerdi tahminen kamyonu boşaltan işçilerden birinin bacaklarına sürttü, şerefsiz herif de tekmeyi vurdu. başka da bir şüpheli bulamıyorum kedi buranın kedisi herkes tanıyor ve gece yarımdan sabah 6'ya kadar o işçiler dışında kimse bizim apartmanın önünde dolaşmaz. ama and içtim eğer onlardan birisi yaptıysa hayatını sikicem o herifin. bir sonraki mal boşaltımında öğrencilik günlerimden kalan gürgen ağacından yapılmış odunumla inip bir araştıracağım, bulduracağım. buldurunca çok kötü olacak. yemin ediyorum sinirden kendimi sikicem, veterinerden geldiğimden beri gergin gergin içiyorum.

    bu arada daha önceden kedilere orada dikiş attırmama, kendi köpeğimin aşılarını orada yaptırmama, üstelik bu kedinin de sokak kedisi olmasına rağmen ameliyat için inanılmaz yüksek bir mebla isteyen acıbadem vethouse'a da buradan teşekkürlerimi iletiyorum. yarın sabah oranın sahibiyle konuşup uygun bir fiyat için pazarlık yapacağım, eğer yapmazlarsa bütün gün sokak hayvanlarını uygun fiyata ameliyat eden bir veteriner arayacağım çünkü istedikleri parayı ödemem şu an için mümkün değil. 2-3 gün içinde ameliyat olmazsa ölecekmiş yani uygun, iyi bir veteriner tanıyıp beni yönlendireceklerin yardımlarına asla hayır demem.

    ayrıca "eğer kediyi kurtabilirsen ben temelli evime almak isterim" diyen yazar arkadaşlar vay efendim ben görmedim ben duymadım demesinler, buyrun kedinin çenesi kırılmadan önceki resimleri;

    http://img685.imageshack.us/…g01821201103130138.jpg
    http://img109.imageshack.us/…unch20111220150011.jpg
    http://img207.imageshack.us/…g03372201112201234.jpg
    http://img856.imageshack.us/…g02130201105142214.jpg

    not: iyileştikten sonra kediyi isteyen olursa acıbadem'den istanbul'daki her yere getirebilirim.

    edit: bugün fiyatı makul bir düzeye çeken vethouse'a ve sözlükten killer baby ile papitheclown'a yardımları için gerçekten çok teşekkür ediyorum. kan tahlilinde bir sorun çıkmazsa (tekmeden sonra dişi damağına girip enfeksiyon yapmış da) kedi (henüz ismi yok) yarın ameliyat olacak.
530 entry daha
hesabın var mı? giriş yap