5 entry daha
  • saidar ile yönlendirebilmek için teslim olup kendini suyun akışına bırakmak gerekirken saidinde bu durum tam tersidir. teslim olursan boğulursun. sürekli savaşman gerekir. saidar düzense saidin kaostur.

    --- spoiler ---

    rand al'thor, choedan kal'ın eril versiyonunu kendisi kullanıp dişil versiyonunu da nynaeve al'meara'a kullandırtarak saidini temizlemiş, saidindeki lekeyi shadar logoth üzerine akıtarak şehrin tamamen yok olmasına neden olmuştur. bu işlem sırasında kullanılan muazzam miktardaki güç dünyanın her yanındaki erkek ve dişi yönlendirebilenler tarafından hissedilmiştir.

    sonuçlara gelecek olursak, yönlendirebilen erkeklerin başındaki lanetin kalkmasıyla birlikte kızıl ajah amaçsız kalmış, gölge saflarındaki yönlendirebilen erkeklere olan güven azalmıştır. eskiden karanlık varlığa olan bağları onları delilikten korurken artık bu bağa ihtiyaç yoktur.

    yönlendirebilen her erkek zihninde lekeyi taşır ve de zamanla bu leke büyüyüp tamamen delirmelerine neden olur. saidin'in temizlenmesiyle deliliğin gelişme olasılığı kalmamıştır ancak beyninde hala leke barındıran binlerce erkek vardır. nynaeve al'meara boş durmayıp deliliğin de çaresini bularak erkekleri bu dertten kurtarmıştır.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap