51 entry daha
  • yıllar sonra: bak bak romantiğe bak neler düşünmüşüm. duygusallığa kapılıp nasıl da analitik düşünce tuvalete atılmış. yıllarca kendi hayatını modelliyor olduğunu, beynin ne kadar iyi bir işlemci olduğunu, denk gelmediği için kaydetmediğin yığınla gerçekleşmemiş “telepati”yi sayma, milyonda bir denk gelmiş vakadan çıkarım yap. yok dışarıdan müdahale de bilmemne. bir gün söylediklerm bilime ters düşerse bana “mal mısın” diyin. evet insan telepati yeteneği olan bir türdür. aklımızdan geçenleri eş zamanlı ya da zamanın ötesinden başka insanların zihnine aktarabilen bir türüz. buna da telekomünikasyon ve yazılı iletişim deniyor.

    ———————————-
    var mıdır yok mudur bilemiyorum da, kendisini ya da dengi bir şeyi tecrübe ettiğime eminim.

    6 haziran günü, bir senedir ömrümü yiyen, asistanı olduğum dersin final jürisi yapılmış, herkesin erdiği rahatlık sayesinde insanlara verdiğimiz yardımlardan ötürü övgü üzerine övgü alırken gayet mutlu ve götü kalkmış vaziyette durumun keyfini çıkarıyor olmam lazımdı. fakat tam tersine, çok anlamsız bir şekilde içimde müthiş bir üzüntü peydah oldu bir anda. sonu gelmediği gibi giderek şiddetlenen üzüntü öyle bir noktaya geldi ki, insanların yanından kaçıp laboratuvar'a saklandım ki kimse görmesin. girdiğim anda da hüngür hüngür ağlamaya başladım. üzüntünün kaynağının kendi zihnim olmadığını, dışarıdan geldiğini deli gibi hissediyor ve neredeyse emin bir şekilde anneme bir şey olduğundan şüpheleniyordum. bir on, on beş dakika sonra da bu his bir anda dağıldı gitti, normale döndüm. resmen duygularıma dışarıdan müdahale edilmiş kadar yabancı ve eğreti bir buhran geldi ve geldiği gibi gitti.

    bugün öğreniyorum ki, tam aynı saatlerde annem uzun süredir olmadığı kadar yılgın düşmüş ve müthiş bir çöküş yaşamış. benim tarif ettiklerimle birebir aynı hisleri, aynı anda hissetmiş.

    doğa bilimleri okumuş, kainata pozitif bilimlerin açtığı pencereden hayran ola ola bitiremeyen bir insanım, batıl inancım falan da olduğu söylenemez. fakat, nasıl ki zamanında büyü sanılan şeyler bir noktada bilimle açıklanabilir hale geliyor, adım gibi eminim ki bilinçli algıladığımızın ötesinde de bir dünya ile etkileşimimiz var ve farkında olmadan olayları okuyuşumuzu, başka canlılarla iletişimimizi şekillendiriyor. biri şu işi çözse de yesek.
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap