aynı isimdeki diğer başlıklar:
50 entry daha
  • uyku tutmayan gecelerde denk gelinen ve gezisever birisi olarak izlediğim program. kendisine tercih edeceğim bir çok gezi programı var ama hakkını verelim, ayna'da başarılı sayılabilecek yapım.

    artılarına bakacak olursak, adam her yeri geziyor abi. yurtdışına olan ilginiz "ayy eyfel'in önünde bi fotoğrafımız olsa ne güzel olurduu" dan fazlaysa ve irili ufaklı bütün ülkeleri merak ediyorsanız bu kadar fazla ülkeyi gezen bir tek saim orhan vardır herhalde. dile kolay 18 seneye yakındır bu program var. haritada yerini bilmediğiniz afrika ülkeleri dahi var, bence oraları tanımak açısından önemli.

    bana kalırsa türk televizyonlarının en iyi gezi programı olamamasının sebebi ise yine programdaki şakirtlik unsuru. abi bir insan gittiği her yerde kumaş pantolon-gömlek ikilisiyle mi dolaşır ya ? yaz-kış farketmiyor, kumsala gidiyor yine aynı kombinasyon. önceki entrylerde de değinilmiş buna, bi şort giysen kadın izleyicilere zulmetmezsin saim abicim.

    diğer sıkıntılı konu gidilen her yerde yapılan fethullah gülen okullarının propagandası ve türklere dair iz bulma çalışması. ülke tanıtıyorsun hocam ya, bize ne okuldan? sri lanka'ya gidiyorsun osmanlı dönemindeki konsolosluk binasını anlatıyorsun yarım saat. anlatma demiyorum hobi olarak yine anlat ama "burada da ecdadımız çok güzel anılar bırakmışlar, şimdi ise buraları terketmişiz sayın seyirciler" temalı laf sokma kalıbından da çıkıver artık. aralıksız her yerde böyle, hele geri kalmış bir afrika ülkesiyse program 1 saatse yarım saati okul görüntülerinden oluşuyor. rodos'a gidiyorsun, bir sürü tarihi yer var, kilisedir milisedir. eğlence yerleri var, sahiller var. onları gezmiyor da gidiyor osmanlının yaptırdığı çeşmeyi buluveriyor. görseniz çeşme değil şelale yaptırmışız. öyle bir anlatıyor ki. neyse, bu örnekleri saysan bitmez.

    son eksik durumuysa bir gezginin (tam olarak gezgin sayılmaz ama) yapması gerekenleri yapmıyor oluşu. yurtdışına çıkmışsın, tadını çıkar,farklılıkları dene saim abim, ikram edilenlere gözlerini pörtletip, içten içe tiksinerek bakma artık be abim. iki cümleyi geçmeyen ingilizcenle yerel tatları reddedip, kameraya dönünce adamlar anlamıyor diye alttan alta adamların gelenek göreneklerine laf sokuşturma yau. ayıp,çok ayıp.

    velhasılkelam, böyle eksilerini yazınca programa baya saydırmış gibi oldum ama, bu can sıkıcı ufak detayları görmezden gelirseniz kötü bir program değil, en azından onlarca kez tekrarı verilen dizilerden, 3.sınıf amerikan filmlerinden daha iyi bir alternatif olduğu kesin.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap