8 entry daha
  • özal'ın özel kalemi feyzi işbaşaran takvim gazetesine konuşmuş, suikast girişimin arkasında asil nadir'in olduğunu söylemiş. vay anam vay...

    "devlet denetleme kurulu raporuna göre özal öldürüldü. sizin fikriniz ne?
    olay iki perde. önce 1988'deki kartal demirağ'ın suikast girişimine bakmak gerekir. bize ilk kez orada "dur" denildi.

    kim neden "dur" dedi?
    özal, gazetelere verilen sübvansiyonu kaldırmak istiyordu.
    bunu da açıkça patronlara iletti. bunun üzerine acil toplantı isteği geldi. harbiye orduevi'nin 18. katında patronlarla buluştuk. medyaya giren asil nadir de oradaydı. diğerleri ondan çekiniyordu. çünkü rüzgar gibi esiyordu.
    basında hızla büyüyordu.

    e ne var bunda?
    çok sert sözler söylendi. daha sonra yurt dışına kaçan büyük medya patronu, masaya yumruğunu vurup "sen kim oluyorsun da sübvansiyonu kaldırmaya kalkıyorsun" diye çıkıştı. buz gibi hava esti. bir başbakan, medya patronu tarafından azarlanıyordu. özal soğukkanlı davrandı. sinirlenen medya devi ayağa kalktı, kapıya yöneldi çıkarken geri dönüp beyefendi'yi "bunun hesabını vereceksin" diye tehdit etti.

    yani tetiği çektiren gazete patronu muydu?
    evet oydu. tehdit ortadaydı zaten... biz bu işi çözdük. sonuca ulaşınca da bunu yapanlar yurtdişina kaçtı. o patronla birlikte kaçanlara bakarsan fotoğrafı daha net görürsün..."

    http://www.takvim.com.tr/…t/2012/06/15/devlet-sirri

    fakat, röportajda "özal, öcalan'la görüştü" bölümünü takvim saptırmış: https://twitter.com/…aran/status/213425879563501568
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap