6 entry daha
  • erzurum ve rize hakkında fikirlerimi paylaşmak istediğim veritabanı.

    erzurum için konuşursak;

    biz öğrenciyiz hacı öyle çok para veremeyiz diyorsanız dürümcüm açık ateşte hatay döner ellerinizden öper. bir de clup kır pide'de kır pidesi yiyebilirsiniz.
    orta karar birşeyler yemek istiyorsanız pide için dicleli pide kebap, mantı için nazende mantı evi, adana kebap için oktay usta, lahmacun için çıtır pide ve lahmacun iyidir.
    para bok hacı diyorsanız, cağ kebap için koç cağ kebap, döner için hacıbaba, özel köftesi için de emirşeyh iyidir. hoştur, mükemmeldir.

    rize'ye gelirsek, burada para ayrımı yapamayacağım. mekanlar belli zaten. öncelikle rize merkez'de yemek yeri arıyorsanız iskender tarzı şeyler için bekiroğlu veya huzur lokantaları çok iyi. turbo yemeyi de unutmayın. sulu yemek içinse liman lokantası iyidir. ayder yolunda birşeyler arıyorsanız, doğa harikası mucidin yeri'ne gerek mekan, gerekse yemekler için bayılırsınız. burada laz böreği yemeden rize'de her şeyi yaptım demeyin. iyi bir balık yemek istiyorsanız ise ardeşen-fındıklı arasında şelale balık restaurant'ta çok iyi deniz balığı yiyebilirsiniz. kırmızı benekli alabalık yemek istiyorsanız balık tutmaktan anlayan birini bulmanız lazım. üstüne güzel de bi çay içeceğiz diyorsanız, rize merkez'de rize kalesi veya ziraat, ayder'de ise dağ kıraathanesi muazzam çay yaparlar.

    saygılar.
539 entry daha
hesabın var mı? giriş yap