4 entry daha
  • 14 haziran 2012'de yapılan dokuz eylül üniversitesi "rektör adayları" seçiminin yapılmasına son iki gün kala adaylığını açıklayan ve sonuçlara göre 4. en yüksek oyu alan, tersten okursak sondan üçüncü olan aday.

    sonuçlar şu şekildedir:

    mehmet füzün :723
    oğuz dicle: 329
    nurullah akkoç: 190
    yusuf karakoç: 25
    oğuz kılınç: 3
    ismail hakkı bahar: 1

    geçen seçimde 1. sırada olmamasına rağmen abdullah gül tarafından atanan mehmet füzün'ün bu oy oranı ile yeniden rektör olarak atanmasına kesin gözüyle bakanları hemen atlamamaları için uyarayım ve konu ile ilgili birkaç bilgi vereyim:

    - yök'ün, cumhurbaşkanı'na göndereceği 3 kişilik listede en fazla oyu olan 3 adayı bulundurma zorunluluğu yok. bu bir teamül sadece. yani yök, seçimlerde 4.sırada olan yusuf karakoç'u da 3 kişilik listeye dahil edip cumhurbaşkanı'na sunabilir.

    - yusuf karakoç, 2008 yılında dokuz eylül hukuk fakültesi dekanı olurken, seçimle göreve gelmemiş, doğrudan yök tarafından atanmıştır.

    - yusuf karakoç, seçimlerden sadece 2 gün önce aday olmuştur. seçim süreçlerini az çok takip edenler bilir. seçimlerden hemen 2 gün önce, hiç çalışma yapmadan aday olan birisinin, hele hele bir dekanın var olan rektöre karşı aday olarak dekanlık görevinde kendisini sıkıntıya sokacak bir girişimde bulunmasının tek bir açıklaması olabilir: arkasında ona son 2 gün kala aday olması için destek veren çok sağlam bir güç vardır.

    - kendisinin hükümetle arası gayet iyidir ve trt yönetim kurulu üyeliği, basın ilan kurumu denetçiliği gibi görevlerde de bulunmuştur.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap