4 entry daha
  • domates, biber, patlıcan üçlüsü kutsal üçlü teslisi oluşturur. biber baba, domates oğul ve patlıcan kutsal ruhtur.

    ilk domatesler büyük manyak ve nonoş roma imparatoru neron tarafından arenalarda kocaman silindirlere salça yaptırılmıştı.

    daha sonraları büyük kostantin tatlı su kabağı tarafından domateslik kabul edilmiş ve iznik halinde komisyoncular toplanıp domates dini resmi din olarak kabul edilmiştir.

    barbar lahanalar tarafından batı roma imparatorluğu yıkıldıktan sonra doğu roma imparatorluğu domatesliğin hamisi olmuştur.

    gelgelelim ki domatescilik hakkında ulemalar ikiye bölünmüştür. latin tarla domatesliğini kabul edip kendilerine katolik demiş, grekler ise sera domatesliği yorumuyla kendilerini ortodoks olarak adlandırmıştır.

    topraksız tarım uygulamasının icat edilmesiyle beraber tarla domatesciliğinden vzgeçen alaman luther ve önce tarla domatesliğini protesto edip protestanlığı yani salkım domateslik mezhebini kurmuştur.

    bir çok domates yorumu vardır. sosyologlara, felsefecilere esin kaynağı veren domates mesela frederich tatlıkabağına göre domates üstün insan olma yolunda en büyük engeldir. max weber denilen kefereye göre zenginliğin yegane kaynağıdır. - oku: salkım domates ahlakı ve zenginlik-

    ya ben ne saçmalıyorum?

    valla bu dünyada saçmalayan çok eh benim de saçmalamam gerek. ama onlar gibi olmam çünkü onlar kendilerini son derece ciddiye alıyor ve ciddi absürdler.

    vel hasıl-ı kelam domates güzelimiz nevin şenses parasız erkek patlıcan dolmasına benzer dediği için böyle iftira atılmaz arkadaşım.

    ek olarak: bu entry yazdıktan on saniye sonra domates kasalarının paldür kültür yuvarlanması ve elimdeki havenin üstüme dökülmesi ilahi bir işarettir.

    böyle buyurdu johnwayne hazretleri
134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap