7 entry daha
  • bazi dangalaklar ve kotu niyetli insanlar sebebiyle cikan hava sartlarina gore sekli degisen yangin turu.

    bir keresinde yanan bir ormanin sondurme calismalarinda bulunmustum. sahilde oturmus icerkene, yangin cikti soylentileri nedeniyle ada'nin* kirik gencleri olarak bir dunya kafa ile gorev bilinci icerisinde ormana ciktiydik. klise bir olay olan itfaiye'nin gec gelmesi ve yangin cikan mekanin da itfaiye araclarinin giremeyecegi kadar sik agaclar ile cevrili bir orman olmasindan dolayi yangin ile tek basimiza epey bogusmustuk.

    ellerde dandik dal parcalari, 4-5 metreye ulasan alevler ile cebellesiyorsun, yangin ruzgarin etkisi ile dagilmaya, yer degistirmeye basliyor ve fakat itfaiye bir turlu gelemiyor. alkollu gencler don kisot olmus yel degirmenlerine saldiriyor.

    bizden bir iki saat sonra olay yerine ulasabilen itfaiyeci amcamlarin hortumlari ile kontrol altina alinan yanginin sonmesi sabaha kadar surmustu. sogutma calismalari sirasinda onumuzde parlayip tutusan bir köz gogusume yapismisti da itfaiye hortumunun altinda zor atmistim kendimi. bu sefer de buyuk bir basincla akan su aptal etmisti beni.

    dini butun olmayan bir sahis olarak eger cehennem denen bir yer varsa boku yedigimin canli kaniti olmustur bu bana. oyle bir sicak, oyle bir yakicilik baska bir yerde olmaz sanirim.
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap