194 entry daha
  • üst zenginler (koç,boyner, sabancı falan filan) tarafından bazı noktaları parsellenmiş olduğu için midir bilmem ama çok acayip bir pahalılığı olan şehir.
    belediyecilik desen zaten sıfır. bir yağmur yağsın yer altındaki kanalizasyon sistemi bütünüyle yer üstüne taşınıyor ve sokakakları ... bundan sonrasını söylemeyim. yaz geldi adamlar ilaçlama yapmadığı için, hayatımda kaybetmediğim kan miktarını bu şehirde kaybettim ben sözlük.
    şehrin yapısı da çok ilginç. evet tarihi sokakları ve evlerine diyecek hiç bir lafım yok ama onların da zaten şu anda ayvalıkta yaşayanlarla aralarında bir ilişki söz konusu değil hatta şu anda yaşayanlar onlara sahip çıkmıyor desek yeridir.
    peki ya şehir merkezinde (kırmızı tuğladan olan tarihi zeytin yağ fabrikasını kastetmiyorum) otogar yolunda dev gibi bir depo var. bu inşaat malzemeleri falan satan bir şirkete ait. bu ne lan. belediye nasıl bir kafaya sahip böyle. ayvalık gibi bir turizm yerinde o deponun ne işi var. camları kırık, boyası yok, tarihi falan da değil zaten her tarafı yıkılmış bir bina bu. her önünden geçişinde sövüyorum desem yeridir.
    zaten...
    ayvalık şehir merkezinden (heykelin ordan) otogara kadar yürüyün denizi bile göremiyorsunuz. hatta bu yolda öyle bir trafik vardır ki kenar kaldırımda yürüyen insanlar gidecekleri yere sizden önce giderler. ayrıca bu bölgenin öyle bir rüzgarı vardır ki adamı içmeden sarhoş eder. başınız dönüyor resmen rüzgardan. durmadan eser mi abi bi rüzgar? esiyor işte ayvalık'ta.

    bu kadar kötü yönlerinden bahsettik. hiç mi iyi yanı yok diye sorarsanız?
    size ortunç mevkiini, pateriça köylerini, badavut plajını öve öve bitiremem. ama bunlar da belediyenin veya ayvalıklıların değil allahın bir hikmeti.

    edit:imla
645 entry daha
hesabın var mı? giriş yap