4 entry daha
  • bcaa, adi uzerinde, besinin 3 amino aside (isoleucin, leucin, valine) indirgenmis hali, whey ise daha bir "butun besin", yani geri kalan, vucudun ihtiyaci olan bir dolu amino asit iceriyor. sonuc itibari ile whey peynir alti tozu, organik sutlerden bile elde edilen oldukca saglikli bir urun(kansere karsi faydasi bile var) (bkz: #29000714)

    neden bazi insanlar whey yerine bcaa seciyorlar o zaman?
    calisma esnasinda en fazla ihtiyac duydugun aminoasitler bcaa, ozellikle leucin. whey proteini, markadan markaya degismekle birlikte calisma icin gerekli bcaa eksigini karsilayamayabiliyor. bunun icin bcaa alan, bcaa whey karisik alan, whey leucine kombosuna giden atletler var.(bazi kombolarin sindirim icin kotu oldugu soyleniyor arastirmak lazim)
    bir ikinci neden olarak, oruclu olarak antrenman yapanlar(bu ramazan orucu gibi bir sey degil, sivi tuketimli atletik/saglik amacli oruc) "tum besin", whey almayip performans arttiracak, calisma sonrasi anabolizma katabolizmayi duzene sokacak bcaa almayi secebilirler.

    bu supplementlara gercekten gerek var mi?
    evet ve hayir. oruclu antrenman icin bcaa in, bcaa iniz olmadiginda whey in alternatifi yok burasi kesin.

    tum besin alanlarin ise bcaa e ihtiyaci yok. adam gibi yiyor iciyorsaniz bcaa "gereksiz".

    yani calismadan 2-3 saat once tukettiginiz nisastali karbonhidrat, et, protein sentezini hizlandiracak bir elma nin yerini hic bir supplement tutamaz ustelik yikim/yapim icin daha yararli, daha saglikli bir yol secmis olursunuz.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap