68 entry daha
  • geçen sene hürriyet seri ilanlar'da çeyrek sayfa ilan vermişti dot. proje asistanı aranıyor diye. özellikler anlatılmış vs. cv gönderip başvuruda bulundum. randevulaştık. şu ana kadar her şey kurumsal.

    görüşmeye gittiğimde kapıda gişede duran gençler var ya öğrenci mi koltuk gösterici mi kimdir bilemiyorum onlardan biri karşıladı beni. ayaküstü görüşmemizde - sahiden ayakta soruları yanıtladım - ilk cümleleri şu oldu "yalnız bu gönüllü bir iş hiçbir ücret vermiyoruz" !!!

    bunu yazmayın ama o koca çeyrek sayfa ilanda e mi? gidince direkt yüzümüze söyleyin ki bön bön kalalım öyle...

    kısacası tiyatro sanat kültür vesaire... ama kurumsallaşmak her şey için elzem. yani biz sanat yapıyoruz diye böyle bir imaj çizmek hiç yakışmıyor. üstelik aldıkları bilet fiyatları ortada, g-mall kira bedeli alıyor mu bilemiyorum ama murat daltaban'ın iyi bir geliri olduğunu tahmin ediyorum. açıkça stajyer arıyoruz da demiyorlar ki stajyerler için kabus olan en kötü yerler bile (bkz: iksv) yol+yemek veriyor. daha düzgün yerler (bkz: digiturk) asgari ücret+ssk bile veriyor.

    herhalde o kapıdaki çocuklar da tiyatro öğrencileri filan, bir gün rol çıkar umuduyla takılıyorlar orada. ama tiyatro sever diye insanları bedava çalıştırmak bana tamamen emek sömürücülüğü olarak geliyor ve dot gibi karşıt bir tiyatroya bu kadar kapitalist bir tutumu yakıştıramıyorum.

    tekrar gazeteye ilan vereceklerse, belki sadece hayranımız öğrenciler değil daha deneyimli insanlar da başvurabilir diye düşünerek umarım en azından *gönüllü* aradıklarını belirtirler...
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap