106 entry daha
  • maalesef artık türkiye'de uzak durulması gereken bir diğer gıda, bir zamanlar için konuşacak olursak karadeniz'in sembolü.

    yani dünya üretiminin yarısından çoğunu tek başına yapan bir ülkenin fındığını üç kuruş daha fazla kazanmak isteyen kan emicilere feda etmesi inanılır gibi değil. doğal tarımla hiç de zorlanılmadan elde edilen o güzelim fındık, sırf bu kan emiciler, bu sülük takımı daha çok kazansın diye diğer meyve ve sebzeler gibi zehir ve kanserojen yuvasına dönüşmüş durumda.

    adına herbisit denen ve en ölümcülü de paraquat olan lanet olasıca zehir diğer tüm tarım ürünlerine olduğu gibi fındığa da boca ediliyor. bu lanet zehir o kadar kuvvetli ki, hiçbir ilaç sökücünün bunu çıkarması mümkün değil. sözde ekinlerin yanında yabani ot bitmesini engelleyen ve bu şekilde üreticinin çapalama işine ek adam koymasını ve ek bütçe ayırmasını engelleyip ekonomik bir üretim yolu sunan ancak özde saç dökmekten alerjiye, alzheimerdan tabi ki kansere kadar hemen hemen tüm rahatsızlıklara yol açan bu lanet zehir en "organik" bildiğiniz pazarlara bile girmiş durumda.

    dünyaca meşhur fındığı da zehirleyip kanser bombasına dönüştüren işte bu lanet zehirdir. süreç böyle işlemektedir. bazı tarım ağaları daha çok kazansın diye zehiri böyle alıyorsunuz vücudunuza. yapmayın, hele ki çocuğunuza sakın ama sakın yedirmeyin.

    türkiye'yi zehire ve kansere bulayan bu iğrenç heriflerin sisteminin nasıl işlediğini burada fırsat buldukça yazacağım. uyarması benden, gerisi size kalmış.

    edit: gramer düzeltmesi.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap