5 entry daha
  • yaklaşık dört ay önce geçirdiğim göz operasyonu. tam sonucun alınması için iki ay daha geçmesi gerekiyormuş ancak dayanamayıp ben de yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

    öncelikle temel nedeni arkadaş gazı. amelyat olan arkadaşım çok memnundu. sana da yaptıralım deyip durdu. sanırım bin defa dedikten sonra, fikrim olsun diye ve gözlerim bu amelyata uygun mu değil mi diye öğrenmek için randevu aldı benim için doktordan. alış o alış... neyse iyi ki bu kadar ısrar etmiş.

    bana iki opsiyon da sunulmuştu, ancak iki farklı doktordan biri sadece prk olabilirsin dediği için ben de ötekisi yerine prk'yi tercih ettim.

    operasyon beş veya 10 dakika sürdü. operasyon sırasında çok basit işlemler var. lazer kısmı en kolayı. operasyon çok rahat ve acı çekme diye bir şey yok. ben o kadar kasmama rağmen gereksiz olduğunu gördüm.

    operasyon sonrası görme kalitem kötüydü. miyop olmama rağmen nedense operasyon sonrası hipermetrop oluverdim. yakını okuyamama 15 gün, bulanıklık da bir ay kadar sürdü.

    operasyon sonrasında dört gün yanımda soğan doğruyorlarmış gibi gözlerim hem sulandı ve ağrıdı. acısı öyle abartıldığı kadar fazla değil. en azından ben ağrıdan çok şikayet etmedim. belki de acı eşiğim yüksek bilmiyorum. tabi kışın yaptırdığım için günler kısaydı. dolayısıyla gözümü güneş ışınlarından daha kolay korudum. rapor alıp yattım dört gün boyunca. televizyona bile arkamı dönerek televizyonu "dinledim".

    sol gözüm ilk aydan sonra net görmeye başladı. ancak sağ gözümdeki çok az bulanıklık tam olarak hala geçmiş değil. ilk üç ay sonunda rahatlıkla uzak ve yakını görebilmeye başladım. ancak sağ gözümde hala az derecede de olsa bozukluk devam ediyor. 2 ay sonra göz kontrolüm var. normalde üç ay önce doktor ikisi birbirini eşitleyecek demişti ancak hala bekliyorum.

    sonuç olarak eğer tercih hakkınız varsa prk olmayın. ancak gözlük mü prk mı derseniz benim tercihim prk olur. kendimi bildim bileli gözlük takardım. tamam çok gözlük kırmadım ama yok camı çizildi, yok pislendi, yok değiştir, her gece çıkar, gece kalkarken iki saat ara, sabah gözlük tak ... yıllarca bunlar hiç sorun gibi durmuyor, ancak gözlük takmayı bıraktıktan sonra açıkçası ne çok boş iş yapıyormuşum dedim. hele yatarken kitap okumak ve kitap okurken uykuya dalmak artık daha zevkli. gözlüğü nereye koyayım, gözlük kırılır mı derdi yok. otobüs yolculuklarında da bu sorunu çok yaşamıştım. kafanızı yastığa dayayarak kitap okumak istersiniz gözlük size engel olur, gözlüğü çıkarsanız gözlük koyacak yer bulamazsınız:)

    kısacası, ben herşeye rağmen iyi ki göz operasyonu yaptırmışım diyorum.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap