159 entry daha
  • askerlik dolayısıyla 5,5 ayımı geçirdiğim şehir. asker kafasıyla yazacağım, o nedenle yerlisi kusuruma bakmasın.

    asker ve öğrenci popülasyonu oldukça fazladır. merkeze yakın bir yerde konuşlanan 40. piyade eğitim alayı türkiye'nin en büyük eğitim birliklerinden biridir. keza süleyman demirel üniversitesi de türkiye'nin en kalabalık üniversitelerindendir. dolayısıyla esnafı, askerleri ve öğrencileri kazıklayarak yaşamını idame ettirir. şehir ekonomisinin asker ve öğrenci olmadığı takdirde çökmesi an meselesidir, zira sanayi namına bir şey yoktur, gül ürünleri dışında şehirde kayda değer herhangi bir üretim mevcut değildir. taksicileri piçtir, adamı ayak üstü sikmeye çalışır.

    merkezini askerlerden dolayı internet kafeler işgal etmiştir, asker ve öğrencilerden dolayı genç nüfus oranı hayli yüksek olmasına rağmen ise adam akıllı oturup bir şeyler içilebilecek barı yoktur, kafe de bir, bilemedin iki tanedir. ıyaş park adında bir avm'si vardır. sineması, mado'su, burger king'i, teknosa'sı, dnr'ı falan vardır içinde.

    valiliğin yanında konuşlanmış -adlarını unuttuğum- iki adet kebapçı kalitelidir. bunların dışında asker ve öğrencilerin rağbet ettiği donas vardır, adamın para bastığına bizzat şahit olunmuştur.

    şehir konumundan beklenmeyecek ölçüde, oldukça ağaçlık ve yeşildir. yine adını unuttuğum yeşillik bir tepesi vardır, yine ağaçlarla çevrili. havalar güzelleşince millet oraya akın eder, piknik, mangal yapar. askerler de genelde çimlere yayılıp içmek için oraya çıkar. yine orada kervansaray adında kervansaraydan bozma bir kebapçı vardır, orası da kalitelidir. göller yöresinde olmasından kelli suyu boldur, her köşe başında çeşmeye rast gelinebilir. dört bir tarafı dağlarla çevrilidir. bu nedenle antalya'ya sadece 1,5 saat uzaklıkta olmasına rağmen, kışları oldukça soğuk geçer.

    demiryolu vardır ama bilinmeyen bir zamandan beri yolcu trenleri buraya uğramaz. havaalanı da vardır mamafih, o kadar boktan bir yerdir ki burası uçaklar da inip kalkmaz buraya.
631 entry daha
hesabın var mı? giriş yap