8 entry daha
  • 1990 tarihli, 5.25 disketlerden başka bir şeylerin ortada olmadığı zamanların en zevkli oyunlarından biri. birkaç gün önce tekrar bulduğum bir kaç yüz kbyte'lık code parçası warcraft'mış, dungeon siege'miş bir alay oyunun yüzüne dahi bakmamama neden oldu şiddetle.

    tom ve jerry küçük bir evin içinde kapışmaktadır ve olaylar gelişir.

    score'u mümkün olduğunca yüksek tutmanın amaçlandığı oyunda jerry'i kontrol ediyoruz ve evdeki eşyalar potansiyel birer savaş malzemesine dönüşüyor(saruman'ın kulaklarını çınlatmak).

    yumurtalar; jerry'nin deliğinde, sağ tarafta yukarı çıkan merdivenlerden yararlanarak tom ile yumurta savaşına tutuşabiliyor ibiş fare(her isabetli atış 10 puan). gerektiğinden fazla kalınırsa burada, tom crossbow'unu çekip pompayla jerry'nin pekmezini akıtıveriyor.

    kapan; yuvanın hemen girişinde bulunan fare kapanı, üzerindeki domatesle birlikte mükemmel bir mancınık haline gelmiş. tek kullanımlık ve isabet etme yüzdesi çok düşük olan mancınık, zaman zaman 25 puan olarak geri dönebiliyor bünyeye.

    paten; fare deliğinin üst kısmında yer alan merdivensi bölümden çıkıp sağa gittiğimizde kavuşayazdığımız* sıradan bir paten, sadist hero jerry'nin elinde adeta bir panzer'e dönüşüyor ve tom'un dötünü ezmek gibi amaçlarla kullanılmaya başlanıyor(10 puan her vuruş). döt ezme hadisesinin boku çıkarıldığında, tom her ne kadar odanın en sağından aldığı tokmak ile a4 tank killer taklidi yapsa da (her vuruşu -5 puan) paten pek etkili bir yöntem kediciği canından bezdirmek için

    dinamitler; odanın sağ alt köşesinde bir sandık dolusu muhtelif çap ve ebatlarda patlayısı, tom'u bronzlaştırmak için kullanılıyor neşeyle. oldukça iyi bir zamanlama gerektiren ve bazen de elimizde patlayan edevat 10 puan olarak geri dönebiliyor sık sık.

    sword fighting; fare deliğinin hemen alt kısmında bulunan şişler ölümcül bir kılıç haline geliyor oyunda. her darbe eksi yada artı 10 puan olarak işleniyor skora

    ayrıca tom her atlayışında jerry'nin üzerine; başarılı olursa -2, başarısız olursa +1 puanlık bir değişim oluşuyor skorda.

    oyun http://jeuxanciens.free.fr/download/tj.zip adresinden download edilebilir..
162 entry daha
hesabın var mı? giriş yap