128 entry daha
  • küstürülmüş insandır. bu hayatın acımasız tarafı da "o" olur. ona yıkım getirir ve soğutur. o kadar uzaklaşır ki böyle insanlar, artık tamiri olmayacak yaralardan, konuşacak mecali kalmaz. söyleyecek çok şeyi vardır bu hayta dair ama söyleyemez. anlatacak çok hikaye biriktirmiştir ama anlatamaz. sözlükte adı sürekli geçen ezik tip tarifi bu adamı tanımlamasa da , bu toplum ona bunu layık görmüştür. bu hayat acımasızdır ve karşısına sürekli talihsiz şeyleri çıkarmıştır. bu düzlemde ise sadece canı sıkılır, sadece üzülür. bunu gördükçe insan kahrolur ama elden de gelen, çok bir şey yoktur.

    söyleyemedikleri güzel bir aşk filminde, boğazında düğümlenir. gerçek bir aşk bile yaşamamıştır. insanlar sürekli bir şeyler anlatmışlardır, belki hoşlandığı bir kaç kız da olmuştur ama bunu becerememiştir. artık hayattan da çok bir beklentisi yoktur. kafasında belirli şeyler vardır sadece. kpss sınavı gibi, ufak bir yerde memur olursa sıkıntısı azalacaktır. bir insanı bu denli küstürmek adil mi? bu toplumda biz kimiz ki, bazı konularda ahkam kesiyoruz? bazılarımız kibrinden ölecek ama bu hayatta bir denge olmalı.

    bugün bir çingene çocuğu gördüm. üstü başı kirliydi ve olabilecek en esmer şekildeydi. bu o çocuğun seçimi değildi. daha küçüktü belki anlamayacaktı ama yaşı ilerledikçe, toplum onu başka bir yere ayıracaktı. söyleyecek çok şey biriktirecekti, belki sarışın bir kıza aşık olacaktı ama o kız ona asla yüz vermeyecekti. bu döngü hep böyle. bunu bir şekilde aşmadıktan sonra bu toplumdaki adaletten bahsedemeyiz. söyleyecek şeyleri olanları küstürdükçe, geride sadece güçlülerin kaldığı bu dünyada hiç bir şey adil olmayacak. söylenecek çok şey var, biriken çok şey var ama bu toplumda söylenecek şeyler o kadar az ki.

    kendi adaletimizi sağlıyoruz insanları dışlayarak, bunu yapmak ya da yapabilmek için elimizden geldiğince tüm kozlarımızı oynuyoruz. bunu bir çoğumuz göremiyor ve hayatının sonuna kadar göremeyecek ama bazı şeyleri insanlar seçmiyor. toplum onu oraya itiyor. o çingene çocuğunun ilerde belki hırsız olacağı gibi. peki başlangıçta saf ve temiz düşünceleri varken, birisi çıkıp onun hikayesini dinledi mi?
804 entry daha
hesabın var mı? giriş yap