2 entry daha
  • rahatsız edici bir dili var erkek egemen söylemi içselleştirmiş. freud'un buram buram erkekliği övgü minvalinde saçma sapan sözümona ruhçözümleyici tespitlerine katılıyor. şöyle yazmış:#28804205

    --- spoiler ---

    fallik dönemde hem kız hem erkek çocuk karşı cins cinsel organını tanır ve kız çocuk için netice: penise imrenme (bkz: penis envy) erkek çocuk için ise kastrasyon anksiyetesi ile sonuçlanabilir.

    --- spoiler ---

    şu yazdığı entry'nin son kısmı çok mühim. erkek egemen söylemin, erkekliği yüceltmenin en yalın halini gösteriyor çünkü. açayım biraz: erkeklerin penisi kaybetme endişesi freud ve benzerleri tarafından şu anlama gelir ki bu yazar bunu yazarak bunu aynen katılıyor:

    kadın hiçbir zaman penis sahibi olmadığı için penisi yitirme korkusuna düşmediği için bir süper ego geliştiremez. süper ego ile insan insanlığın gelişimine uygarlığa sanata katkı sağlayabilir. bu sebeple kadın penis sahibi olmadığı için; kültüre uygarlığa sanata yaşamın gerekliliklerien katkı sağlayamaz.

    işte bu yazarın kadın için düşündükleri bu. bir de bir entrysinde komünist manifestoyu okuyun kutsal aileyi okuyun falan diyor. bence kendisinin hiçbir şeyden haberi yok. ona iyi çalışmalar ve iyi okumalar. yolu uzun!!
    kadına bakışını değiştirmekle başlayabilir mesela hadi görüşmek üzere...
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap