7 entry daha
  • bir firmanın ya da firmanın danışmanlık firmasının belirlenen bir pozisyon için sizinle görüşme plânlaması ve sizin de bu görüşmelere katılmanızla başlayan sürece iş görüşmesi/leri deniliyor.

    görüşmeye gitmeden henüz şirketle hiçbir görüşme gerçekleştirmeden lüfen o işe alındığınızı sanıp bu süreci yok saymayın.

    görüyorum ve duyuyorum ki bazı arkadaşlar firma tarafından iş görüşmesine çağırılıyorlar ve askerlik nedeniyle görüşmeye çağırılmıyorlar ya da kendileri askere gideceklerinden dolayı görüşme talebini "n'olur beni askerlik dönüşü arayın." alt metniyle geri çevirmek durumunda kalıyorlar. ardından da "ben istesem x firmasına girerdim. bana onlar iş teklif ettiler" diye geziniyorlar.

    biraz duralım ve mantıklı düşünelim. sen henüz firmadan hiçbir yetkili ile görüşmemişsin, seni arayan firmanın kurumsal bir firma olduğunu düşünürsek senin önünde en az 3 görüşme bulunmakta ve henüz birini bile gerçekleştirmemişsin. ama gelip "sen ik'dan anlarsın bana iş teklifi geldi, nasıl ama askerlik dönüşü görüşürüm artık" diyorsun. yapma etme. beni de yorma kendini de.

    iyi bir eğitim, güzel bir özgeçmiş olsa da görüşmelerde birçok etken devreye giriyor. sen o iş için ne kadar donanımlı olursan ol kimi zaman olur senden bir basamak alttaki aday sırf yaydığı enerjiden ya da kurum kültürüne yakın bir duruş sergilemesinden dolayı daha tercih edilir olur.
    (bkz: o işler pek öyle olmuyor aslında)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap