62 entry daha
  • tepeden cekilmis fotograflari, copacabana plaji, caipirinhasi, plaj boyunca uzanan aksam pazarlarinda super ingilizce konusan saticilari, ozellikle kendi tasarimlarini satan takicilari guzel olan sehir.

    ama gelir dagilimindaki ucurumu, aynen nam-i diger brezilya dizilerinde oldugu gibi, hizmetci bollugundan, her kose basinda hizmetci uniformasi satan dukkanlara rastlamaktan anlayabilirsiniz. ki daha favelalara gelmedim bile.
    brezilya'nin en dusuk gelirli kesiminin yasadigi, sehrin merkezinden gorulen tepelerin eteklerine kurulmus, sanki rengarenk kibrit kutulari bir cocuk oyununda ust uste dizilmis gibi gelisiguzel ve her an yikilacakmis gibi duran bir suru evin oldugu, sokaklarinin tekinsiz oldugu, muhtemelen orada buyuyen guzel kizlarin yabanci ve yasli turistlere kurtulus umidi ile baktigi yerler favelalar.

    hayvanat bahcesine goturur gibi, turistlere 'favela' turlari duzenleyen sirketler var. zaten bir yabancinin kendi basina oralara gitmesi pek akil kari degil. pek cok turizm firmasi ve disislerinden kesin dille uyari tonundadir bu, 'sakin yaninizda rehber, grup arkadaslariniz olmadan favelaya gitmeyin.'
    yani aslinda mumkunse hic gitmeyelim favelaya, mumkunse olmasin oyle yerler.

    fakir-zengin arasindaki ucurum bu kadar belirgin olunca, suc orani kacinilmaz olarak yuksek. hirsizlik epey yaygin. otel personelleri, otel kasalari, sokaklar, taksiler, hicbir yer guvenli degil. ulasim araci olarak metro oneriliyor, ve gayet temiz duzenli calisan bir metrosu var.
    taksi onerilmiyor, zaten trafik berbat ve kimin taksici olup kimin taksici taklidi yaptigini ayirt etmek zor.

    yemek yenilecek en guzel ve ucuz yerler et lokantasi benzeri restaurantlar. ellerinde envai cesit etle, firil firil donen garsonlar surekli cesit tattirmak icin cevrenizde. vejetaryenseniz de sorun yok, bufeleri epey zengin, ve vejetaryen cesitler de bol miktarda var.
    'bugun ucuz bir yerlere gidelim, aa pizzaci, hadi' derseniz fiyatlar karsisinda sok olabilirsiniz. iyisi mi, kendinden emin ve salas adimlarla iceriye girmeden once, iceridekilerin giyim kusami, genel atmosfer gibi ipuclarini degerlendirin. bir pizzaya 35 euro vermek durumunda kalabilirsiniz.

    insanlari sicak ve yardimsever. guzel mekan, keske zenginligini herkes paylassa. insanin icini burkan mekan ayni zamanda.
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap