544 entry daha
  • bir şekilde bağımsız olarak kurulsa, öz güvenlik güçleri olarak pkk ovaya inse, öcalan hapisten çıksa düdük gibi öttüreceği bir yer.

    gerçi siz benden daha iyi biliyorsunuz da, olsun.

    gerek pkk tüzüğü olsun, gerek kck sözleşmesi olsun, ortada mantıklı bir yönetim, demokratik bir organizasyon yok. bütün yetki ve kararların öcalan'da toplandığı bu organizasyonu savunanların tek yaptığı ise karşı olanlara tek bir mantıklı açıklama yapamadan faşist demek. tabi partinin ve tabanın aynı komik mantıkla sosyalist olduklarını iddia etmelerini de unutmayalım.

    burdaki mantıksızlığı açıklayabilecek tek bir adam çıkmaz, çünkü yaptıklarının sosyalizm ile alakası olmadığının farkındadır ve bu ve benzer yazılanları görmezden gelir.

    en son ilan edilen demokratik özerklik ile kck sözleşmesinin vadettiği devletsiz organizasyon iddiasında ama yüksek adalet divanı, genel sekreterlik masası, hede höde kalkanı gibi kurumlar ve son karar mercii apo ile olacak olan bildiğin diktatörlük. bu yapı vatandaşlarının ihtiyaçları gören bir kurumdan ziyade sabah akşam öcalan'ın önderlik felsefe ve ideolojisinin zırvalarının etüd edildiği, vatandaşların tek görevinin temel konulardaki en son karar mercii apo'nun isteklerini yapacağı bir krallık gibi bir şey. söz hakkı, kadın hakları, farklı düşünceleri falan saymıyorum bile çünkü şu anda bile durum ortada iki farklı laf etti diye yurt dışındaki şarkıcıya denmeyen şey kalmadı, mp3 leri silen mi ararsın, aman dokunmayın bir şey yapmayın diyenler mi ararsın, küfürler de cabası. keza leyla zana, bir anda kürtlerin sembolü iken sitem edilen bazılarınca dönek sayılan biri oldu. buradaki baskı ve dışlamaya dayalı otokontrol mekanizmasının varlığı aleni ve ortada.

    yönetim şekline geri dönersek, bildiğin çorba. her boktan yuvarlak yapan biri olarak anarşizmden ekolojiye kadar sağdan soldan aşırdığı bir çok şeyi karıştırmış ama ne yaptığını kendi bile bilmiyor. bu da başka bir açmaz, kendisini zaten sorgulamaya cesaret edecek adam yok ama yazdıkları bazen o kadar tutarsız oluyor ki, çok saçmalayınca; "boş durmayın, beni çözmeye çalışın falan diyor", daha önce de yazmıştım, zaten apo'yu çözüp çözüp anlatan "siyasi abe"ler var. bunların görevi azbuçuk mantıklı olanlara "orda bunu demek istedi", "bunu ima etti" vb. şekillerde tercümenlık yapıp az buçuk mantıklı hale getirmeye çalışıyorlar. apo'nun bütün yazdıkları başkalarının kitaplarından aşırma, kalkıpta sümerce mi öğrenmiş, kazı mı yapmış? yoo ama bazı gerzeklere sorsan sümer tarihini apo yazmıştır üstelik öyle bir yazıyor ki m.ö. 8000 yıllık (toplamda 10.000 eder) olayları görmüş gibi yazıyor, kitleden emin çünkü.

    mesela bu zırvalar ile sosyalizmin ve ekolojikliğin danisası olan kendi ve kitlesi millete çevre, ekoloji dersi vermeye kalkar, bununla övünür falan ama mahkemede söylediklerini bilmez ya da görmezden gelir;
    ------------
    soruldu- yine bir talimatınızda dün kendi cephenizin örgütlemenin kendi tavrınızla ve doğru bulduğunuz için de savaşmanın günüdür......... halkımızın büyük bir kısmı metropollerdedir. antalya'da, izmir ve istanbul'dadır. fakat gelsin parti büyük eylem yapsın diyorlar. peki sizler orada yüzbinler varsınız. bir kibrit kıvılcımı sıkıp ormanı yakmak zor mudur? bir küçük patlayıcıyı fabrikaya atmak zor mudur dediğiniz bu talimatınızdan sonra türkiye'nin hemen her bölgesinde istanbul, izmir ve antalya'da orman yakmalarının çoğaldığı anlaşılmıştır.

    cevap- bu talimatımı inkar etmiyorum. bu talimatı verdiğim doğrudur. ancak özel olarak orman yakma yönünde verilmiş talimatım yoktur. bu talimatı ferdi olarak ----verdiğimden şu anda pişman olduğumu söyleyebilirim.
    ------------

    bunu mahkemede söyledi ama 3-4 sene sonra hapiste okuduğu 2 kitap ile başımıza büyük ekolojik kuramcı kesildi, keza kitlesi de okuduğu kitapları değil okuduğu kitaplardan anladığı çarpık bilgiyi alıyor ve haliyle bir bok anlamıyor ama itiraf edemiyorlar.

    sonuç olarak bölge için vadedilen ne sosyalizm ne de türevi bir rejimdir, bunun herkes farkında ama baskıcı ve farklılıklara izin vermeyen yapı yüzünden itiraz edemiyor ya da mantıklı bir şekilde savunamıyorlar. yapanlar veya kalkışanlar anında afaroz ediliyor. (bkz: dtp dışında aday olanlar kürt değildir) o yüzden de tartışma yerine ancak hakaret edebiliyorlar, sosyalist komünist oldukların söyleyip, kalan herkezi faşist ve faşizm ile itham ediyorlar.
853 entry daha
hesabın var mı? giriş yap