1 entry daha
  • pablo escobar'ın yaptıkları kabul edilmez. para kazanmak uğruna her şeyi yapan tiplerden. bunları tartışmak bile yersiz ama escobar kötüleyenlerin, los pepes övmesi ise tek kelimeyle saçmalıktır. los pepes bildiğin maşa. escobar'ı bitirip, onun kurduğu sisteme çökmek isteyen amerika, sırf escobar'ı halk desteğini yitirmiş gibi gösterebilmek adına, sözümona halkın organize ettiği öne sürülen bu topluluğu çıkartmış. silahları, istihbarat verileri, kollanmaları birazcık irdelendiği zaman, bildiğin gladio yapılanması olduğu ortaya çıkıyor.

    özellikle bir kütüphane önünde patlatılan araba olayı resmen escobar'a ihale edilmiştir. bu olayın asıl faili amerika ve doğal olarak maşası los pepes'tir. evet, escobar 150 kilo dinamitle dolu bir arabayı patlatabilecek kadar gözü karadır ama bu olayı halk desteğini en çok aldığı ve daha da önemlisi doğduğu yer olan medellin'de yapacak kadar da salak değildir.

    işte demem o ki, los pepes örgütü kaçak dövüşmüştür. bugün hala meksika halkına zulüm çektirmeye devam etmektedirler.öyle ya da böyle escobar'ı sevenlerin sayısı çok yüksektir. fakirlere, ezilenlere elinden geldiğince yardım etmiştir. hee böyle yardım olmaz olsun denebilir, son derece de haklıdır böyle diyenler ama en azından o çarka girenlerin haklarını veriyordu pablo escobar. los pepes ise hiçbir zaman sevilmedi kolombiya'da, hatta nefret edildi.

    edit: düzeltme için timebendera teşekkürler.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap