54 entry daha
  • film ve orjinal hikaye hakkinda bazi detaylar ise soyledir:

    --- spoiler icerebilir ---

    - filmin basinda binbasi konig'in kurdugu pusuda oldurdugu lyudmila karakteri buyuk olasiklikla, bir baska unlu sovyet keskin nisanci, lyudmila (mihailovna) pavlichenko'ya bir referans, gercek lyudmila'nin 300'den fazla alman subayi oldurdugu biliniyor, vasily zaitsev ise yaklasik 257.

    - gercek hayatta, vasily zaitsev ve tania cehov'un ask hikayesi mutlu sonla bitmedi (kavusma), savasin sonuna kadar, birbirlerinin oldugunu zannettiler, ancak savasin bitiminden bir kac yil sonra tanya, vasili'nin hayatta oldugunu ogrendi, ve ayrica evlendigini de.

    - bazi rus kayitlarina gore, binbasi konig (ss major sturmbannfuhrer erwin konig) diye birisi hic olmadi. sniper duellosunda olen ss subayi "albay heinz thorvald" dir, lakin thorvald alman ordusunda yuksek rutbeli bir sniper (elite) olmasindan dolayi, almanlar erwin konig karakterini uydurdular, halbuki zaitsev'in oldurdugu subayin uzerinden cikan dokumanlar thorvald'a aittir, seklinde gecmektedir.

    - filmin hikayesi william craig'in, vasili zaitsevin hayatini, belgeleri ile anlattigi "kapidaki dusman: stalingrad savasi" (1973) kitabindan alinmis.

    --- spoiler icerebilir ---
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap