15 entry daha
  • kendi kendime deneyip deneyip mutlu olmayı başardığım bakımdır. saçlarımı severim, güzel görünmesini de isterim.

    o yüzden 15 günde bir çilek yağı ve badem yağını karıştırıp kirli saçlarıma sürüyorum. koku ne zaman ağır gelmeye başlıyor o zaman gidip 2 kez şampuanlıyorum. sonra durulayıp kendi halinde kurumaya bırakıyorum.

    deniz kenarında kullanmak için de yine kendi kendime bir bakım uydurdum ki hem kokusu çok güzel hem de "bakımlı" olduğumu düşündürüyor. watsons'tan aldığım püskürtmeli şişenin içine bir çorba kaşığı kayısı yağı, bir buçuk kaşık çilek yağı 2 buçuk kaşık da badem yağı koydum iyice çalkaladım. şişenin dibinde bi parmaktan hallice bu karışımın üzerine daha önceden kaynamış, soğumuş suyu ekledim. çalkalayarak deniz kenarında kullanabileceğim bişi çıktı. yıpranmasın istiyorsanız ben epey faydasını gördüm bu yıl.

    bir de anneanne usulü bakım var ki yılda 2 kez yaptığım. eskiden mevsim geçişlerinde saçlarımın diplerinde sivilce gibi şeyler çıkardı, sonra kepek olurdu bunlar. bir de kaşınır geçmezdi fln fln. neyse sonunda anneannem çiftlikteki ısırgan otlarından kesip bi tencerede haşladı, bi gece bekletti, ertesi gün saçlarımı bu suyla yıkattı. (önceden uyarıyorum leş gibi kokuyor) ve 15 yıldır bunu her yıl aksatmadan 2 kez yapmaya başladım, hali hazırda kepek görmedim saçımda o kadar süredir.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap