109 entry daha
  • gün itibariyle tamamen bitmiş forumdur. üyeliğim gitti. yaptığım satışlar ve itraderlar gitti. birçok referans yazısıyla dolu satış yaptığım konu gitti. çok güzel oldu aferim. şu olay sırf r10'a değil. çok fazla da olmasa bizim gibi webmasterlık alanında ekmek kazananları da vurmuştur. türk webmaster piyasasının ikiz kuleleri çökmüş gibidir şuanda. he niye abartıyorum bu kadar. r10'da webmaster olarak iş yapan satış yapan herkes bilir. başka platformda olmayan satışlar burada yapılır. büyük bir ticaret merkezidir. ne kadar dolandırıcı ya da hiç birşey anlamayan çocuk da dolu olsa, tek ve en büyük yerdi.

    r10 adına üzüldüm mü? üzülmedim. iyinet forum'un 30 gün boyunca botnet saldırısıyla yok olması sırasında iyinetten ayrılanların fırsattan istifade iyinete düşmanca kurduğu yerdi. yıllarca iyineti övmek banlanma sebebiydi. piyasaya çoluk çocuğun dolmasına sebep ve ön ayak olan, aylık 50tl kazanmak için piyasayı mahveden, spam sitelere boğan ve buna bağlı olarak google adsense ve arama motoru filtreleri konusunda google türkiye ofisi de dahil birçok türkiye'ye özel ambargolar ve sıkı kurallar koymasına sebep olan bir yer.

    2005-2007 yılları arasında tüm webmasterlar kazancını google adsense ile kazanırdı. hile yapan da vardı ama yıllarca gece gündüz uğraşıp çıkardığı projelerle kazanırdı. yurt dışında hala kazanılıyor ama 2007'den sonra artık kazanılmamaya başladı. bir çok kişinin ocağı söndü. daha html kodlamadan bile anlamayan çoluk çocuklar hazır script bulup alarak site açmaya para kazanmaya çalışmaya başladı. sonu da bu oldu.

    umarım tekrar toparlanamaz da çocuklarıyla ve dolandırıcılarıyla birlikte yok olur gider. tekrardan işi bilen adamlar piyasaya çıkar ve iş yapar. 2007'de ekmeğimden oldum. 2012 yine ekmeğimden oldum. böyle sorumsuzluk olmaz.

    r10.com u binlerce liraya satın alacaklarına veritabanı yedeklerini kontrol etselerdi. az para cukka etselerdi. onlardan da çıkar elbet bu.
1073 entry daha
hesabın var mı? giriş yap