2 entry daha
  • shadowmoon clan'ın şefi ork shaman ner'zhul, dark portal yok edildikten sonra azeroth'ta kalan esir edilmemiş draenor orc'larının lideriydi. (bkz: warchief)

    ruhlar ile olan derin bağları ner'zhul'u her zaman ork'lar arasında saygı gören biri yapmıştır. horde kurulmadan önce ork ırkı için lider olarak görülebilecek en uygun kişidir. ancak ner'zhul sahip olmadığı daha başka güçler de arzulamaktadır.

    bir gün, merhum eşi rulkan'ın ruhu ner'zhul'a "draenei'ların orc'ları yok etme planları yaptıklarını" söyler. birkaç hafta sonra da ner'zhul'u kil'jaeden ile tanıştırır. ner'zhul kendisine komutası altında güç vaad eden kil'jaeden ile müttefik olup draenei'lara karşı savaşmayı kabul eder. zaman içinde ruhların kendisinden uzaklaşmaya başladıklarını, ataların ona artık konuşmadıklarını fark ettiğinde ise buna anlam veremez, kendisine göre niyeti halkını korumaktır. (ve aynı zamanda da gizliden gizliye arzuladığı güce kavuşmak.)

    ner'zhul emrindeki orkları draenei yerleşim bölgelerine saldırtmaya başlar, ancak draenei'ları daha yakından gördükçe kafasında soru işaretleri oluşur, zira kil'jaeden, boynuzları, derisinin rengi ve kıyafeti dışında draenei'larla büyük benzerlik göstermektedir. aradığı cevapları bulabilmek için osho'gun'a (ruhlar dağı) gider ancak orada ataları tarafından "cani" muamelesi görür ve rulkan'ın gerçek ruhu tarafından da işin aslı hakkında aydınlatılır: kil'jaeden en başından beri onu amaçları için kandırmakta ve manipüle etmektedir.

    ner'zhul derhal kil'jaeden'in komutasını reddeder. ancak çırağı gul'dan güç hırsıyla bu "ihanet"i kil'jaeden'e bildirir. hizmetlerinin karşılığı olarak da ner'zhul'un eski pozisyonuna yükselir. ner'zhul ise kil'jaeden tarafından sahip olduğu güçler kendisinden alınmış halde orkların bloodlust'a ve warlock büyülerine maruz kalışını çaresizce izlemeye zorlanır.

    ancak gul'dan ihtiyatsız davranır. ner'zhul'ü güçten düşmüş görerek eski hocasının kil'jaeden'in "blood of mannoroth" yardımıyla ork'ları emrindeki yozlaşmış bir askeri kuvvete dönüştürme planlarına ulaşmasına müsaade eder. kaybettiği prestiji ve gul'dan'ın olumsuz etkisi ner'zhul'ün bu planlar hakkında yaptığı uyarıları hiçbir ork klan şefinin dinlememesine sebep olur, ancak biri hariç.

    frostwolf clan lideri durotan, halkının blood of mannoroth'tan içmesini reddeder ve onları kil'jaeden'in sebep olacağı bozulmaya karşı korur. ancak ne yazık ki ner'zhul'ün yapmaya çalıştığı uyarının farkında olanlar sadece durotan ve eşi draka olduğundan, ner'zhul'ün bu çabası yıllar sonra hiçkimse tarafından bilinemeyecek bir sır olarak onlarla beraber ölecektir. bugün, azeroth'un en büyük düşmanlarından birinin aynı zamanda orkları kesin bir yok oluştan korumuş olan kişi olduğunu bilen hiçkimse artık yoktur.

    ikinci savaşın kaybedilip dark portal'ın yok edilmesiyle ner'zhul, patlamanın draenor tarafındaki etkisi sebebiyle ciddi şekilde yaralanır ve iyileşmesi için gereken 2 yıl boyunca ork klanları birbirleriyle savaşır, ta ki teron gorefiend fethedilebilecek yeni dünyalar bulunabilmesi için yeni portalların açılması planı ile çıkagelene kadar. teron, ner'zhul'a gelip bu plan ile halkına yeniden liderlik etmesini ister. bu sırada iyileşmiş olan ner'zhul, klanını shadowmoon valley'de diğerlerinden izole etmiştir. ölüme ilişkin imgelem ve görüler görmeye başlamış, yüzünü beyaz bir kurukafa şeklinde boyamış olan ner'zhul, esasen bir undeath varlığı, ve hatta ilk death knight olan teron gorefiend kendisine bu teklifle geldiğinde şaşırmaz, ve ikna olması uzun sürmez. yeni portal'lar açacaktır, ve bunun için gerekli artifact'ları toplamaya koyulur: gul'dan'ın kafatası, medivh'in kitabı, sargeras'ın asası ve dalaran'ın gözü.

    elde ettiği ilk artifact, gul'dan'ın kafatası kısa zaman içinde yaşlı şamanı etkilemeye başlar. eski öğrencisi, kalıntıları aracılığıyla ner'zhul'la konuşmaktadır. ner'zhul bunun sonucunda git gide kendi gücünü halkından daha fazla önemser bir hale gelir.

    tüm artifact'ları toplamış olduğunda draenor'un çeşitli yerlerinde portallar açmaya koyulan ner'zhul'ün bir zamanlar ancak hayalini kurabildiği bir güce sahip olması açgözlülüğünün ona hükmetmesine yol açar ve ner'zhul kibir içerisinde kendi emrinde olanları portallara yöneltir,geride kalan halkları umursamayıp kaderlerine terk ederek kendisi ve emrindekilerin henüz ilk portaldan girişleri ile beraber sahip olduğu son onur ve fedakarlık zerreleri de yok olur.

    ner'zhul'ün portalları açmak için kullandığı büyünün muazzam enerjisi, kendisinin kaçışının ardından gezegenin parçalanmasına neden olur, ve böylece draenor gezegeni sona erer. zira artık bugün bildiğimiz, parçalanmış "outland"e dönüşmüştür.

    ner'zhul'ün draenor'da yarattığı yıkım en net olarak netherstorm'da görülebilir. outland'de gökyüzünde uçuşan enerji ışınlarının sebebi ner'zhul'ün kullandığı büyünün enerjisinin halen outland semalarında kontrolsüz biçimde dolaşıyor olmasıdır.

    portaldan geçtikleri anda ner'zhul ve takipçileri kil'jaeden tarafından ele geçirilir. yaşlı şaman parçalara ayrılır, ancak ruhunun yaşamasına izin verilir. bir kez daha iblisin emrine girmeyi kabul eden ner'zhul, algısı, zihinsel güçleri ve büyü yetkinliği korkunç miktarlarda arttırılarak "donuk taht"a (bkz: the frozen throne) yerleştirilir, bedensiz ruhu nathrezim tarafından yapılan büyülü bir zırh ve kılıca kilitlenir (bkz: frostmourne), ve böylece, "lich king" doğar.

    "evet! bu seçimi yapacağını biliyordum. çok zamandır içindeki son 'iyilik' ve 'insanlık' kırıntılarıyla mücadele halindeydin, ama artık bitti. artık özgürsün. biz bir bütünüz, arthas. birlikte, biz 'lich king'iz. artık ner'zhul yok, arthas yok — sadece bu muhteşem varlık var."

    lich king olarak, ner'zhul arthas menethil ile bütünleşinceye kadar scourge'u tek başına yönetmiştir. arthas'ın ölümü ve bolvar fordragon'un lich king'i kendi içinde hapsetme çabasından sonra ner'zhul'e ne olacağı, henüz bilinmemektedir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap