4 entry daha
  • saçma sapan bir sözleşme.
    biz mükemmeliz, süperiz mantığında yaklaşıp gelecek eleştirileri sallamayacaklarının da farkındayım ama belirtmekte fayda var yine de.

    1- neymiş?

    ''ekşi sözlük, herhangi bir gerekçe göstermeksizin entrylerinizi ve/veya yazar kaydınızı silme hakkını malesef saklı tutmaktadır. ''

    sıkıntılı... gerekçe gösteremeyeceğimiz durumlar oluyor demektir bu. yani yıllardır değinilen keyfilik... gerekçe gösterememek, göstermemek ayıp, ayıp olmaktan öte terbiyesizlik. kardeşim, emeğimi ortadan kaldırıyorsun, yok sayıyorsun, sebebini söylemek zorundasın. eşit-adil-hakça bir düzen deyip hayır mı diye soramayalım ama yaratılmış mükemmel bir sindirim sistemine ses çıkarmayalım.

    sahi şimdiye kadar savunduğunuz doğrularda cidden samimi misiniz?

    2- neymiş?

    "entryleriniz ekşi sözlük’te yayında olduğu müddetçe ekşi teknoloji tüm entrylerinizi uygun gördüğü bütün ortamlarda ticari amaçla kullanılması hakkına sahip olacaktır. bunu engellemek için entrynizi silmeniz yeterlidir ancak bu sadece ileriye dönük bir işlem olup, size daha önce yapılmış çalışmalardan entrylerinizin çıkarılmasını veya telif ücreti talep etme hakkı ve sair bir hak vermeyecektir. daha önce yapılmış çalışmaların yeniden basımı veya yayını bu nedenle her zaman mümkündür. "

    bak vatandaş ne güzel değinmiş kullanıcı ayarlarından işaretlemiş ve yazdıklarımdan gelir elde etme demiş. umurunda olmayacaksa butonu da işlevsiz kılmışsan kaldır gitsin kardeşim!
    bir de telif hakkı bana ait kabul etmişsin ama istediğin gibi yayınlacak kabulüm dışı yayınladığın emeğimden telif ücreti talep etmemi bu metinle mi geçerli hale getireceksin?

    çok zeki ve şekersiniz!
    öpüyorum hepinizi, kan grubum a rh+ bu arada. en çok bulunan kan grubu yani. hani emecekseniz bilin istedim!
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap