8 entry daha
  • ingiltere'de 1994 ile 2000 yılları arasında tony blair ile gordon brown'ın liderliklerindeki işçi partisi'nin bel bağladığı vitrin makyajının türkiye'ye uyarlanmaya çalışılıyormuş gibi görünen hali. o tarihlerde britanya'daki işçi partililer partilerinden söz ederken "new labour" yani "yeni işçi [partisi]" diyorlardı. bu isim, önceki dönemlerde seçim vaadlerini tutamamış ve başarısız olmuş olan işçi partisi'nin seçmen nezdinde güven tazelemesi ve geçmişe sünger çekmesi amacıyla başlatılan büyük bir kampanyanın kilit mesajı olarak topluma takdim edilmişti.

    işçi partisi, "new labour, new life for britain" sloganını 1996'da duyurdukları ve pazar ekonomisiyle daha barışık bir anlayışı temsil eden bir manifestoya referansla kullanmaktaydı. esasen bu slogan o tarihlerde dünyadaki değişimin gerisinde kalan ve mesajlarını aktarmakta güçlük çeken işçi partisi'nin yenilenme ve marka konumlandırması çalışmalarına ait önemli bir unsurdu. bu slogan daha sonra o döneme de adını verdi; bugün tony blair'in ve ardından gordon brown'ın yönetimindeki işçi partisi iktidarı new labour olarak anılmaktadır.

    türkiye'de de yeni chp sloganının sadece bir slogandan ibaret olmaması ve chp'nin topyekün yenilenme hamlesinin bir dışavurumu olması arzu edilir. yani keşke.

    .
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap