280 entry daha
  • zor olan hayatın en zor bölümüdür. bu bölümde kendinize çok dikkat edin dense de bu imkansız gibidir. kanadı kırık kuş gibi yerde çırpınırsınız sizi kurtaracak birilerini beklersiniz ama o kişi ya çok geç ya da hiç çıkmaz. komşu çocuklarına bakarsınız bilkent, odtü, boğaziçi mezunları birde iyi okullarının üstüne yurtdışında master yapmıştır eee böyle bir ailenin çocuğunun haberi mahalleye çabuk yayılır ve sürekli, anlamsızca ailenizce kıyaslanırsınız, bir kere düştünüz kimse yardımcınız olmaz bu olay sizde o kadar büyük bir problem yaratacak ki başınıza gelecekler %95 şöyle olacaktır.

    - eğer ciddi bir üniversiteden mezun olmadıysan hayata karşı daha bir yeniksin. ya kalifiyesiz işlerde sürüneceksin (tezgahtarlık, ofis boy, güvenlik görevlisi, fast foodçular) ya da işsiz kalıp en iyi işi bekleyeceksin. bu hakikaten sıkıntılı bir durum sen iş beklerken, eskiden top oynadığın sümüklü herif bir denetim şirketinde iyi bir pozisyonda olup birde evlenmişse sinir, stres katsayın tavan yapabilir.

    - mutlaka aile dostlarından birinin çevresi boldur yani seni kolaylıkla işe sokabilecek biri vardır. ama sen sakın o varlığa güvenme en siktiri boktan insanı işe sokarken sen yine açıkta kalacaksın. buradan şöyle bir sonuç çıkarmalısın; yakınlarına asla güvenme ! ama gerçekten çok iyi bölüm bitirmişsindir atıyorum odtü elektronik, böyle birisi basit bir çevreyle bile çok iyi yerlere getirilebilirken dandik üni dandik bölüm olunca işler harbiden zorlaşacaktır.

    - uzun süren işsizliklerde belki de en can sıkıcı olay şu , ailen seni takmıyor, onlar için önemsiz olabiliyorsun. söylediğin istekler, fikirler, itirazlar onların pek sikinde olmuyor nasıl olsa işsizsin bir tekme de onlar vurabilir. bu aile olayı bazen o kadar sıkıcı hale gelebilir ki geç yattığından sabah keyifle uyurken hızlıca çat diye kapıyı açıp makas arayan anne veya daha uyuyo mu lan bu öküz diyen bir baba ile karşılaşabilirsin. ama işin olsa bunlar olmaz kıymetli olurdun. tabii her aile böyle değil ama eminim çoğu böyledir.

    - bazen o kadar sıkılıcaksın ki ne arayacak arkadaş ne de doğru dürüst gidip eğlenilecek mekan olmayacak. arkadaşlarının çoğu evli, evlenmeyenler kariyer sahibi kişilerle sevgili olacak ama sen yerinde saydığından sinirden küplere bineceksin. facebook’ta arkadaşlarına bakıp onların fiyakalı yerlerde çekilmiş resimlerini düzenli olarak inceleyeceksin onların oturmuş hayatlarını görünce acaba benden daha kötü durumda olan tanıdık var mı diye de facebook’ta aramalar yapacaksın.

    - sürekli evde durmaktan sürekli aynı şeyleri yapacaksın ve bu sana hiç saçma gelmeyecektir. mesela hergün aynı 3 internet sitesinde vakit geçirmek, akşamları gidip kola – bira alıp (dışarıda hava aldığını, kafa dağıttığını sanma ) sonra gene aynı şeyleri yapmak. ve en güzeli cep telefonu senin için önemli değildir senin için tek anlamı çalarsa annemdir mesajsa turkcell'dir

    - hava almaya çıkmak senin için tam bir işkence olacak evden çıkarken mutlaka kapıcı seni görcek! büyük ihtimal öğleden sonra çıkacağın için işsiz olduğunu kapıcıdan saklayamazsın! esnafı bol olan bir yerdeysen bütün esnaflar seni göz aşinalığından tanır! kaçamazsın onlardan ! sike sike görüneceksin, işsiz hayatını görecekler ! ( bu durum için sabaha kadar oturup öğlen 3 gibi kalkarsan ancak 2 saatte kendine gelir ve akşam dışarı çıkarsan pek sırıtmaz durumun ) yakın komşularına karşı büyük bir rezillik içinde olacaksın emin ol çocuklarına verdikleri öğütlerin birinde “oğlum bak adam gibi okumazsan şu komşunun oğlu gibi boş adam olursun “ gibi örneklere konu olabilirsin.

    - günlerce evden çıkmadığın zamanlar olacak yabancı diziler izleyecek, iyi bir bilgisayarın veya konsolun varsa oyunlar oynayacaksın öldürdüğün o güzelim vakitlerin acısı içinde olacak ama çaren yok dışarı çıksan gezecek seni saatlerce eğlendircek bir mekanın yok çabuk sıkılıcaksın ama yine de inat edip zar zor kotunu giyip avm nin birine gitmeye karar verirsin, sokaklarda iş için koşturan kişileri görürsün fakat onlardan biri olmadığın için derinden üzüntünle avm yoluna devam edersin sonra avm’de yaşı senden küçük para kazanan insanları görürsün ve için daha da parçalanır. sözde eğlenmek için çıkmıştın içinden ulan keşke hiç çıkmasaydım evden diyeceksin. üzülerek söylemeliyim ki orda yiyeceğin whopper burger, pizza boğazından zor geçecek.

    - insanlardan kaçmak sana göre çok normal bir davranış haline gelecek. kapı veya ev telefonu çaldığında açmazsın çünkü arayan ya da gelen kişi mutlaka seni de soracaktır.
    burada aslında kişi doğru olanı yapıyor düşünsene, elalem seni gördüğünde nasılsından sonra soracağı ikinci soru “iş buldun mu ? “ olacak ve bu olay belki yüzlerce kez tekrarlanacak en iyisi kaçmak! sakın psikolojik hasta olduğunu sanma insan doğası gereği doğru olanı yapıyor.

    - sabah erken komşuların arabalarına sırayla binip giderken sen perde arkasında onlara bakarsın ve istemeden de olsa onların gidiş geliş saatlerini ezberlersin. gönlün ister onlar gibi 7,30 da aracına binip gitmeyi ama sen bambaşka durumdasın senin aracın demir atmış gidemiyorsun.

    - anneden, babadan para almak zor olacak hele ki sigara içiyorsan yaraklara geldin. mecburen istemeden de olsa kolay yoldan para kazanma hırsı gözünü karartacak iddaa, sayısal, süper loto tarzı şeylere büyük ihtimal bulaşaksın bence hiç bulaşma sonuçta her zaman kasa kazanıyor ama ayda bir milli piyangodan bilet al ne olur ne olmaz.

    - artık o kadar sıkılgan, sinirli, parasız durumdasın ki sevgilin olmuyor, sex hayatın sıfır bu olay sonrası internet sayesinde onlarca güzel porno sitesi öğreneceksin, hayatın az da olsa keyifli olacak ama onun da çok keyif verdiğini söylemek doğru olmaz et ete değmeli arkadaş !

    - günler su gibi aktığı için haftalar gün, aylar hafta gibi geçebilir. mesela tırnaklarını veya sakalını kestikten sonra çok çabuk uzadıklarına şaşıracaksın ve ulan ben bunları daha yeni kesmiştim ne çabuk uzadı bunlar diyeceksin yani zaman kavramını yitireceksin.

    - her şey haram, melunsun, gereksizsin, istenmiyorsun, eğlenilmeyecek ve evlenilmeyecek kişi olduğuna kanaat getireceksin bu olay sana belki lustral kullandırtacak. çevrendekiler sana normal demeyecek ağır psikolojik bunaltılar geçirebilirsin. mümkün olduğunca sabırlı olmayı bil ! düzenli spor yapılsa sorun kalmaz bu yüzden hafta 3-4 kez mahalleden uzak bir yerlerde yürüyüş - koşu yapmaya bak ! araban varsa baya bir uzağa git yani insanların seni tanımadığı bir yere git.

    evet hemen hemen bunları yaşayacaksın. halbuki beş para etmez bir yerde bile çalışsan en azından deneyim elde edip paranı kazanır bir sürü sıkıntıdan kurtulurdun. unutma iyi bir iş bir işteyken bulunur. zorluklara dayan ve ne olduğunu düşünme ne olduğunu bil !
2206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap