• genellikle öfkeli bir kişinin , saldıracağı , döveceği kişiyi sosyal ortamlardan uzaklaştırıp veya saklandığı mekandan , evden çıkarmak ve ona erişmek için dile getirdiği çağrı.

    bu cümleyi kuran kişi karşısındakine medeni birisiymiş ve sorunları konuşarak çözdüğü izlenimi verdiğini düşünür. bir noktada karşısındakini ilkokul zeka seviyesinde görerek söylediği şeye kendisi dahi inanmadığı halde , karşıdakinin inanmasını bekler.

    dışardan incelendiğinde çok garip bir bekleyiştir bu . iki şekilde ilerler . genellikle bu bekleyiş uzun sürmez , muhatap yapılan çağrılara uyarak dışarı çıkarsa sağlam dayak yer. çıkması ile dayak yemesi arasında ağzından 1 yada 2 cümle ya çıkar ya çıkmaz o da genellikle "abi ben bişey yapmadım" , "bi dinler misin?" veya "sorun ne?" gibi zaman kazanmak için sarfedilmiş cümleleridir. ancak muhatap o durumda iletişime kapalıdır. aklındaki eylemler için saniyeler sayan ve hayatındaki tek amaç içindeki birikmiş düşsel , kinsel enerjiyi , hareket enerjisine çevirmek olan bu kişi için gelecek yoktur. şuan vardır ve o an sadece tek şeye odaklanmıştır, o da " karşısındakinin ağzını yüzünü sikmek " ancak bu şekilde düşsel enerji aktarılarak konağın normale dönüşü sağlanır.

    bu enerjiyi aktaramayan bireylerde halk arasında sinirden kendini sikmek diye tabir edilen duygu yopunluğu açıkça gözlemlenebilir. muhataba ulaşamayan kişi genellikle kendine zarar verecek eylemler yapar. kafasını duvara vurur , cama yumruk atar , içinde taşıdığı öfkeyi cansız nesnelere aktarır. bu öfkeyi durdurmanın tek yolu bu kişiye taşıdığı öfkenin dışa yansıttığı güçten daha fazlası ile müdahele etmektir. işte bu yüzden kolluk kuvvetleri bu gibi kişlere gerek biber gazı , gerekse tazzikli su ile müdahele ederek baskılar. aksi takdirde olaydan alakasız kişiler bu durumdan zarar görecektir. zarar görmesi beklenen 3.kişi genellikle hır gür çıkmasın diye uğraşan ve kişiyi sakinleştirmeye çalışan umumiyetle öfkeli kişinin tanıdığıdır. ara sıra olay sırasında bölgede yer alan ve babacan tavırlarla olayı çözebileceğini düşünen patavatsız esnaf olduğu da görülmüştür.

    öfkenin yoğunlaştığı kişinin olaylardan en az zararla kurtulması için yapması gereken şey öfkeli kişi ile karşılaşmamaktır. lakin serde delikanlılık taşıdığını düşünen bazı canlılar ökfe sahibi ile yüzleşir . yapılabilecek en embesilce davranış sergilenirse ya sağlam dayak yenir , ya da karşıdakini durdurmak için onu hareketsiz bırakacak şekilde zarar verilir. iki ucu boklu değnek tabiri tam olarak bu durumu yansıtmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap