• fotoğrafları internete düşmüş merakla beklenen telefon. wp8 işletim sistemi ve pureview görüntüleme teknolojisiyle nokia'nın geri dönüşü için ilk önemli adımı olduğunu söyleyebiliriz.

    şuradan inceleyebilirsiniz.

    resmi duyurudan sonra gelen edit:

    eveet sevgili sözlükçüler şimdi şöyle sağlam kafayla, dedikodulardan uzak elimizde ne var bir bakalım;

    öncelikle donanım özellikleriyle getirdiği yeniliklere bakmak gerekirse;

    benim ilk dikkatimi birkaç hafta kullanma fırsatı bulduğum nokia 808'de de yer alan pureview görüntüleme teknolojisi çekti. yanlız burada şunu hatırlatmak gerekiyor ki 808'deki 41 megapiksellik sensör yerine lumia 920'de 8.7 megapiksellik sensör kullanılmış. ancak "floating lens"denilen görüntü sabitleme teknolojisiyle nokia özellikle karanlık ortamlarda daha net kareler elde ettiğini söylüyor. ayrıca carl zeiss lenslerin de kesinlikle önemli bir artı olduğunun sanırım hepimiz farkındayız. nokia'nın dandik dandik telefonlar ürettiği yakın dönemde bile görüntüleme teknolojilerine ne kadar önem verdiğini hatırlarsak cihazın bu anlamda oldukça tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz.

    kablosuz carz'a gelirsek, evet çok hoş bir özellik, biraz sabunluğa benziyor. inşallah yakın zamanda standart hale gelir de kafelerde mafelerde kurulan sistemler sayesinde "ilk buluşmada masaya lumia 920 koyan erkek" gibi hareketler anlam kazanır. ama açık konuşmak gerekirse şu haliyle rakiplerine göre çok büyük bir artı sağlıyor mu derseniz (evde ortalıkta kablo görme fobisi bulunan bir yardımcı abla olduğu için beni cezbetti, gecenin bir körü telefon şarjı arıyorum küfrede küfrede, ama benim durumum istisna) bence sağlamıyor.

    süper duyarlı dokunmatik ekranı eldivenle falan da kullanabilmenize olanak tanıyormuş... doğruysa ne ala, test videoları ve kullanıcı yorumları çoğalmadan bilemicem.

    pure motion hd+ ekran için nokia şu ana kadar geliştirdiğimiz en iyi, şimdiye kadar üretilmiş en parlak ekran teknolojisi diyor. 4.5 inç 768 x 1280 piksel çözünürlük ve daha hızlı refresh oranı... über duruyor.

    şimdi gelelim windows phone 8'e... ios da android de kullandım ancak şu an wp7'li bir cihaz kullanıyorum. ben umutluyum tasarım olarak bana kalırsa en güzel arayüz, akıcı kullanım ve hızlı bir sistem. "x killer" demek istemiyorum ama en azından piyasa koşullarına göre rekabetçi bir sistem olacağı kesin.

    toparlamak gerekirse daha fotoğrafları internete ilk sızdığı gün de dediğim gibi nokia'nın oyuna dönmek için en büyük adımı bu telefon. oturup bok atmak yerine güçlü bir oyuncunun daha ortaya çıkmasıyla üreticilerin daha rekabetçi modeller çıkarmak için yarışa girecek olmalarına sevinmek lazım.
686 entry daha
hesabın var mı? giriş yap