184 entry daha
  • tanım olarak; ağustos ayında dahi insanın içini tir tir titretmek suretiyle üşüten şehir.

    ve ayrıca hakkında özet geçilmeyecek türden bilgiler işte sana sözlük;
    kolaylık olması adına başlıklar halinde topladım, daha da özeti olamaz,

    sosyal hayat;

    - öncelikle çılgın bir metro ağları var, rengarenk. ordan oraya ordan oraya tüm şehri donatan bir ağ. adamlar yıllar yıllar önce öyle bi sistem kurmuşlar ki, sen anadolu yakasına metro geldi diye sevin sözlük.
    - istanbuldaki metrodaki yürüyen merdivenlerle inerken cehenneme, cıkarken de gökyüzüne cıkarmışcasına yaşanan duygu var ya onu işte bir üçle beşle çarp alsana moskova yürüyen merdiveni. in in bitmeyen çık çık bitmeyen merdiven yapmış adamlar.
    - yürüyen merdiven hızı bizimkinden fazla sözlük. yani hızla akıyor merdivenler. dizi film izlerken x2 falan diye ileri alırız ya , heh işte ondan. ceylan gibi sektiğin an üstüne pıt diye atlamak suretiyle zaten haykırıyorsun ben turistim diye.
    - metroda giderken insanların yüzde 80 tabletlerinden kitaplarından birşeyler okuyor, merdivenleri cıkarken dahi! çok az insanın elinde telefon görebilirsiniz, ama çoğunluk nasıl çılgın okuyor belli değil.
    - çiçek inanılmaz bir sektör burada, ya rus erkekleri gerçekten cok romantik ama hala ruz kızları türk erkekleri diye çılgın atıyor ya da çiçekler de bir numara var. 3 günlük gözlerim sonucu diyebilirim ki, hergün elinde çicek gördüğüm insan sayısı ortalama 8-11.
    aynı istatistiği istanbul için yapsak sayı 3-5 arasında takılır kalır.
    -insanların yüzde doksanı sarışın, kadını da erkeği de. esmer ve kumral olupta gözleriniz de kazaklara vs. göre iriyse dikkat çekiyor garip bakışlara maruz kalıyorsunuz. herkes beş metreden turist olduğunuzu anlıyor.
    - ingilizce ve latin alfabesine dair pek bir şey aramayın, kiril alfabesini zorla söktürüyorlar adama. metroda zaten kaybolursanız ağlaya ağlaya yeni bir dil öğrendiğinizi fark ediyorsunuz.
    - sokaktaki insanların da yüzde 85'i ingilizce bilmiyor, sizle konuştuklarında ya da siz onlara birşey sorduğunuzda cant speak russian, no russian niyetzzz russian diye haykırsanız yüzlerine boş boş baksanız bile ısrarla rusça konuşmaya devam ediyorlar. bir ıslak sopa onun için çantada bulundurun.
    - bu şehirdeki tüm kapılar çok ağır, yürümekten bacaklarınızda (kültürel gezi için geldiyseniz) kapı itmekten kollarınızda kas oluyor.
    - hani bizde çok olay olan, her seferinde ana haberlere çıkan kadın şöforlar çok yaygın burada. metro, otobüs vs.
    - her yer çok güzel park bahçe, yeşillik çayır çimen pek güzel.
    - binalar göz estetiğini okşar vaziyette.

    moskova halkındaki inanılmaz mantık hataların gelecek olursak;

    -doviz bürosundaki insanlar ingilizce bilmiyor şaka gibiler, kim döviz bozdurur ulan diye yüzüne bağırın bir şey anlamıyorlar.
    - muazzam harkulade kızların bazıları sizlerin kezban diye tabir ettiğiniz sınıfa dahil olup açık topuklu ayakkaplarının içine çorap giyiyorlar görsel rezalet.
    - insanlar cidden soğuk, göz göze geldiğinizde bir ne biliyim nyc'deki gibi gülümseme selamlama beklemeyin. boş bakan balık gibiler. bir de çok suratsız porselen bebekler hariç.
    - askerlerin bu gün kaldırım ve kaldırım demir parmaklık silmelerine şahit oldum. gülümsedim efendi gibi yanlarından geçtim.
    - paraları çok gibi durup çok değersizdir. 1000 ruble 50 tl ye tekabül ediyor. böyle aman çok para aldım 2000 ruble diyip çıkmayın hiç bir şey alamadan dönersiniz.
    - en en çılgın olanı akşam dışarı çıktığınızda elinizi kaldırın ve duran her araç sizin taksiniz! pazarlık yapıp binebilirsiniz. yaldır yaldır sürüyorlar pek tabi ama sırf bunun için turlayan gencolar varmış.

    pek tabi rus kadınları;

    -insan değiller. açık ve net. yani onlar insansa biz neyiz ? bir kere bizzat şahsım uzun bir türk bağyanı olmama rağmen topukluyla boyum 1.78'i 1.80 'i bulmasına rağmen gene kısa kaldım ya kızların arasında! sanki kısalarmış gibi bir de doğuştan eklenmişçesine 8-10 cm igne topukluyla gezmiyorlar mı kafalarını delmek istedim.
    - soğuğa alışkın bünyeleri mini etekleriyle sadece üstlerine ceket olsun , bir şey olsun alıyorlar.
    - ciltleri de güzel
    - selülit pek azında varla yok arası
    - 40+ yaş grubundaki göğüs ebatı (eğer ortalamanın altında kısaysalar ve kilo almışlarsa) adana karpuzuyla yarışır
    - türk erkeklerini tercih etme sebebi rus erkeklerinin tamamen ilgisiz birer alık olmaları. bir akşam pub'a gittik, olayı seni normal yerde bar etrafında dans ettirmemeleri. garsonlar hemen seni barın üstüne cıkarıyor ve orda dans ediyorsun. neyse, bir abla gayet ilik gibi, çıktı nası dans etmek ama. zaten hepi topu 50 kg var yok, 1.80 boy omurgasızmıscasına nası kıvrılmak bir de barın üstünde, bir de balkon gibi yer var dj'in durdugu demirlere falan tutunuyor var gerisini sen düşün sözlük! ben yanımdaki bağyan arkadaş, bu kadınsa, biz neyiz bu ne biçim dans etmek falan hayatı sorguluyoruz.
    rus erkeği nası, 5 sn bakıp kafa çevirmece! e tabi türk erkeğine koşar bu hatunlar, e tabi türk erkeğini baş tacı eder. adamlar o kadar umursamaz o kadar bananeci..
    - insan olarak çok güzeller, atatürk'e indim ve milletimle yüz yüze gelince, dedim çirkiniz biz slav ırka göre.
    - yukarda yazdım ama tekrar yazmam gerek, zira dünya güzeli olsa gözümde bir kadını kezban yapan 'açık ayakkap içine giyilen corap'tır.

    aklıma geldikçe editleyip büdütleyeceğim sözlük.

    gidilesi görülesi pek güzel şehir.
475 entry daha
hesabın var mı? giriş yap