3 entry daha
  • sık sık içimden geçirdiğim eleştirel düşüncelerin sözcüklerle vücut bulmuş hali.

    tanıdığım bir çok yazarın da aynı şekilde düşündüğünü bildiğim için, bu cümleyi sözlük'te arattığımda hakkında bir çok entry girilmiş olduğunu düşünmüştüm ama yanılmışım. başlığı bulduğumda beni çok şaşırtan ise ilk entry'nin 2003 yılında girilmiş olması.

    huzursuz'a selam olsun.

    demek ki sözlük'ü sözlük yapan değerlerin, vizyonun, ifade biçimlerinin entrylere yansımasındaki yozlaşma daha o zamanlardan başlamış. anlaşılan o ki daha o dönemden başlayan kalite erozyonu, artan bir hızla bu günlerdeki halini almış ve son yaşadığımız olaylarla tavan yapmış.

    bir insanı sözlük'e girmeye ve entry okumaya iten en önemli özellik bilgiyi eğlenirken almak lüksünün başka hiç bir sitede olmamasıydı. kaliteli yazarların bilgilerini, özgür bir şekilde bazen eleştirel, bazen yıkıcı , bazen de yapıcı ifadelerle süsleyip sunmaları insanların çok hoşuna gidiyordu. doğal olarak kendilerini iyi ifade ettiğini düşünen ve kendine güvenen okuyucular da sözlük'te yazar olmak için başvurdular.

    ancak sonradan yazar olan insanların çoğu fark etmeden sözlük'ü sözlük yapan kaliteden uzaklaşmaya başladılar. sözlük, kendi halinde şirin bir kasabayken, göç almaya başlamış kozmopolit bir yerleşim yeri halini almaya başladı adeta.

    tek temennimiz son yaşananların bir ekşi sözlük baharına dönüşmesi ve sözlük'ün bir otokontrol tepki ile kendi özüne kalitesine dönmesidir. bahar falan derken yanlış anlaşılmasın. ssg'yi alaşağı etmekten bahsetmiyorum.

    daha kaliteli, daha özgür ve daha az kapitalist bir sözlük dileğiyle.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap