380 entry daha
  • babamın millerini patlatıp 4-5 günlüğüne kaçtığım, 4. günün sonunda elin capon kafilesine kestirme yol tarif edecek kadar çok kaybolarak ayaklarımı 1.5 numara büyüttüğüm, çinli çükü kadar tapaslara ebesininki kadar para bayılmak istemediğim için aç kalıp sulama takımına abandığım (neyse ki ispanyollar sıcak kanlı insanlar.. çoğaltmadılar beni bi kö$ede.) ve her "nerde lan bu koduğumun.." diyerek haritaya gömüldüğüm an götümde bi türk'ün bittiği $ehir.

    supermercat: bunlar böyle market görünümlü bakkallar. yani envai çe$it içecek, cips ve ne idüğü belirsiz konserveler bulabiliyorsun ama "ekmek arası bi$ii tıktırayım da onu tıkınayım" mimkin değil. çükületa çe$itlerinin de çok az olmasını esefle kınadım.

    10 pass: toplu ta$ımada en temiz alet edevat bu arkada$. 9,25 €. (ama duraklar / geçi$ler arasında da 964576945 km yürüyorsun.!) birden fazla ki$i de kullanabiliyor.

    la plata: geleneksel tapas yemek istiyorsanız ve el born / la ribera / barri gotic dolaylarındaysanız.

    xador: paelladan santüvüçe, risottodan omlete her bir haltın servis edildiği el born mekânı.

    els encants vells - mercat de fira de bellcaire: l1 (kırmızı hat) glòries durağında inince çat diye kar$ına çıkan pazar. kılık kıyafet kısmına be$ikta$ pazarı en kötü zamanında 98985 basar ama zaten önemli olan orası değil; bitlerin 1915'ten kalma vazolar, 44 numara tafta dore ayakkabılar, yakası yenmi$ astragan kürklerden üstüne üstüne zıpladıkları taraf. pazartesi - çar$amba - cuma - cumartesi günleri 07:00 - 16:00 arası açık.

    mercat de la boqueria: la rambla'da götünü suya yüzünü plaça de catalunya'ya verdiğinde sol kolda kalan, kadın kasaplar / sakatatçılar, "nebulan?" cinsi meyveler+suları, salya salgılatör $arküteri ve deniz ürünleri, $ekerlemeler, ayak üstü atı$tırma yerlerinin bulunduğu pazar yeri.

    parc de la ciutadella: barselona'da görüp görebileceğiniz tek ye$illik bağ bahçe ağacın ve çok ta$aklı bir hayvanat bahçesinin (giri$ 10 - 13 €) bulunduğu park.

    font magica: '92 olimpiyatları'nın yapıldığı montjuic'de sanat koleksiyonları ve açıkhava forumları mıncıklanabiliyor. bunun yanında ı$ık gösterileri ve yazın 21:30 civarında ba$layan müzikle dans eden l3'le (ye$il hat) ula$ılabilen sihirli çe$me'ye uğrayıp merdivenlere oturarak estrella, aurum ve benzerlerini gömünüz.

    kopp: ıvır ve de zıvırdan ho$lanan, edep, hâyâ ve benzerlerinden nasibini almamı$ ki$iler için yoklanması gereken tükân.

    passeig del born: tinimini butikler, cafeler, restaurantçıklar ve atölyelerin bulunduğu barselona'nın yeni yükselen yerle$im yerlerinden.

    `~` tükânlara girerken -bilhassa supermercat'lara- ¡hola! diyin. ağzınız eskimez ama ileti$im kurmu$ ve sizi hırlıymı$ gibi süzmelerini engellemi$ olursunuz. bi sıcaklık olu$uyo yani.

    `~` el prat'tan $ehir merkezine ve $ehir merkezinden el prat'a gece ve gündüz nasıl ula$ırsın?
    aerobus! her 2 limandan/limana da (t1 / t2) yolcu alıyor / bırakıyor. sabahın köründen gece yarısına kadar.
    nitbus! n17 15 kilometrelik gece / sabaha kar$ı saatlerinde havaalanı - catalunya - havaalanı seferini yakla$ık 45 - 50 dakikada ve 2 €'ya gerçekle$tiriyor.

    `~` uluorta harita / kitap kullanımlarında (bilhassa la rambla dolaylarında) tikkatli ol! ben güre$çi kemeri gibi bir bel çantası alıp telefon, fotiref makinesi, cüzdan ve anahtarı 4 gözüne tıkıverdim ama götüm ba$ım o varken de rahat durmadı o ayrı.

    `~` sinkov! soktuğumun sivrisinekleri burada da çatır çatır çatlattırıyorlar.

    `~` 3-5 bi$ey spanish'çe öğrenin, en azından fiyat - yol yön sorup anlayacak kadar. 2 sene öncesine kadar sular seller stayla olmasa da konu$abiliyordum ama $imdi anca tarzan modeli ve bu yüzden carrer d'avinyo'daki bir katalan delicatessen, dünyanın en minik lazanyası olarak bana girdi.*

    `~` kur hesaplama: evek kriz var ama diğer taraftan da euro gibi bir kavram var. dolayısıyla "lan bi daha nerde gelicem?"ci rahvan stayla takımındaysanız hiç gerek yok ama "ya $öyle olursa? ya böyle olursa?" diye önden önden tek ayak üstünde felaket senaryosu kurguluyorsanız almayı dü$ündüğünüz $eyleri bir kere daha tartın.

    `~` konaklama ve günlük turlar için katrien'i dürtebilirsiniz. naçizane tavsiyem la musa.
521 entry daha
hesabın var mı? giriş yap