224 entry daha
  • kamera görüntülerini ve bir sürü ağacın bakanı tarafından yapılan açıklamaları bir araya getirdiğimizde bizi dünyayı yerinden oynatacak bir sonuca ulaştıran patlama;

    türkiye el bombası büyüklüğünde atom bombası icat etmiş.

    kamera görüntülerinde de görülen ve insanların yaprak gibi sallanmasına sebep olacak kadar şiddetli bir basıncı ancak böyle bir el bombası yaratabilir.

    1 tane el bombasının kazara veya bilinçli olarak patlamasıyla da bu kadar büyük bir patlamanın tetiklenmesinin, hele de içinde sadece el bombası bulunan bir cephanelik için imkanı yok. el bombası basınçla tetiklenmez. bir el bombasının patlaması etrafındaki el bombalarını patlatmaya yetecek ısıyı üretemez. bu yüzden bu büyüklükte bir patlamanın gerçekleşmesi için etrafta, açıkta basınçla patlayabilecek önemli miktarda tnt bazlı mühimmat da olması gerekir, örneğin bol miktarda nitrogliserin.

    patlayıcıların da ihtiva ettikleri maddeler gaz veya eriyik halinde ortamda bulunabilir. orada elektrikli alet kullanılmamasının en büyük sebeplerinden birisi de budur. birisi gidip de saçını tarasa oluşan statik elektrik yüzünden cephane havaya uçabilir. bu yüzden modern cephaneliklerde bir data centerın ihtiyaç duyduğu topraklama altyapısı yapılır. tabii ki gelişmiş ülkelerde.

    ortadaki bu kadar saçmalığın en daniskası ise, daha henüz olayla ilgili soruşturma bile başlamamışken, olayın göbeğine soğutma çalışmaları yüzünden yaklaşılamamışken, "bu bir kaza" diye alelacele demeç vermek. "bilmiyorum" de, "araştırılacak" de. sanki olayı gözünle görmüş gibi açıklama yapma.

    böyle bir açıklama yaparsan da kimsenin "ulan neden bu kadar çabuk kılıf aramaya başladılar, acaba ne var bu işin altında " diye düşünmesine engel de olamazsın, laf da söyleyemezsin.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap