157 entry daha
  • bu şarkıyı* saçma bulan, inanmayan insanlara:

    kendisini doğadan soyutlayanlardan tiksiniyorum, din gibi - millet gibi - toprak* gibi olgulara kendini hapsedenlere acıyorum.
    düşünemeyen, hayal kuramayan insanlar gözümde o kadar aciz ve suçlu ki;

    dünyayı bu hale getiren soytarılar, dünya üzerinde açlıktan ölen her çocuktan siz sorumlusunuz, dünyada patlayan bombaların da sorumlusu sizsiniz, sizin yüzünüzden savaşlar var ve sizin yüzünüzden insanlar apoletlere tapıyor.

    o kadar ahlâksızsınız ki; ahlâktan, onurdan, şereften ve insanlıktan anladığınız tek şey iki bacağınızın arasına sıkışmış, orada kalmış. en komiği de, bütün ahlâkınızı parayla satın alabiliyorsunuz ya da sattırabiliyorsunuz.

    kadına kadın, erkeğe erkek gözüyle bakmaya o kadar alışmışsınız ki, "insan nedir?" sorusunu hiç bir zaman aklınızdan geçirmiyorsunuz/geçiremiyorsunuz.

    sağlıksızsınız, düşünmeden yaşayan parazitlersiniz, hayal dünyası olmayan aptallarsınız.

    farklılıktan korkuyorsunuz, kendi estetik anlayışınızı dogmatik görüyorsunuz ve bu yüzden bile aldığınız nefesi boşa harcadığınızın farkında bile değilsiniz.

    bütün bu dünyanın sorumlusu sizlersiniz. 600 liraya ailesine bakmak zorunda olan baba'nın her ayın sonunda uyuyamamasının suçu sizsiniz.
    sokakta dilenen sahtekâr değil suçlu olan, sizlersiniz.

    ahlaksız, onursuz ve şerefsizce yaşamaya mahkumsunuz.

    ***

    bu düzeni biz kurmadık ama yaşatan bizleriz.

    paradır, satın alan insanlığı, düşünceleriniz değil.

    just imagine
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap