12 entry daha
  • sadece hisse senedinin halka satılması olarak düşünülmesi hata olur. diğer menkul kıymetler de halka arza konu olabilirler.

    herhangi bir menkul kıymetin kurul kaydını alınıp, 3. kişilere satılmasını ifade eder. türkiye'de 2 türlü yapılmaktadır:

    1)aracılık yüklenimi:

    halka arz için, menkul kıymetleri kurul kaydına alınmış olan anonim ortaklığın ihraç ettiği menkul kıymetlerin "tamamının", halka arza aracılık yetki belgesi ve alım satım aracılığı yetki belgesi sahibi bir aracı kurum tarafından satın alınması ile gerçekleşir. yüklenimi yapan aracı kurum, sonrasında bu menkul kıymetleri 3. kişilere satar. türkiye'de çok kullanılan bir yöntem değildir.

    2)en iyi gayret aracılığı: halka arz için, menkul kıymetleri kurul kaydına alınmış anomim ortaklığın ihraç ettiği menkul kıymetler halka arza aracılık yetki belgesi ve alım satım aracılığı yetki belgesi sahibi bir aracı kurum vasıtası ile sadece aracılık faaliyetleri yöntemiyle 3. kişilere satılması işlemidir. bu yöntemde aracı kurum yüklenim yapmayarak, gelen taleplere göre halka arzı gerçekleştirir. türkiye'de halka arz denilince genelde akla gelen budur.
503 entry daha
hesabın var mı? giriş yap