7 entry daha
  • kadının fendi çevirisini bu film için hiç yakıştıramadım. çünkü film bir intikam ya da azmin gücü hikayesi gibi kestirip atılabilecek bir film değil. ingilizce'ye de a woman's way olarak geçmiş ki bu kısmen daha iyi denebilir. spoiler vermeden yorum yapmakta çok zorlanıyorum, çünkü tek bir konu üzerinde durmaktan çok farklı farklı durumlara verilen tepkilerin birikmesiyle ilerleyen bir film.

    ama filmi genel olarak beğendim, hatta izleyecek olanlara rahatlıkla tavsiye edebilirim. hem komşu ülkemiz yunanistan'dan olması hem de çok sık rastlamadığımız bir konuyu anlatması yüzünden ilgi çekici bir film.

    daha iyi karşılaştırmak ve anlamak için transseksüelleri ele alan bizden güncel bir film düşünelim, zenne'yi mesela. zenne'de verilen etkileyici bir mesaj, hissettirilen bir duygu vardı. çok da başarılıydı bence. bu film ise mesaj vermek, bize empati yaptırmak gibi bir kaygılar taşımıyor. hatta dramın üstüne bazen gülümsetiyor da. bu yüzden ağır, boğucu bir film değil strella. gönül rahatlıkla izlenebilir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap