7 entry daha
  • bir the beatles şarkısı başlığının altında trolmüş algısı yaratmak en son isteyeceğim şeydir aziz dostlarım. yalnız bu muazzam erken dönem beatles kaydı için hislerimi nasıl ifade edeceğimi bilemediğimden bocalıyorum.

    o kadar tatlı, rahvan bir yürüyüş vardır ki ritimde, kelimenin tam anlamıyla telaşsız. hal böyleyken nasıl bir algılama fazına geçiyorsunuz da elinizde kaşıklarla kostak havası oynamaya başlıyorsunuz parça esnasında, meçhul.

    yeterince yankılı - ama asla çınlamayan gitarlar, umursamaz bir riff, -hatta sanki parçanın geri kalanına hiiç gerek yokmuş gibi takılacak kadar cool, -klasikleşmiş üst üste kaydedilmiş beatles vokali (dostum george), ''ay nere feza nere, ben nerdeyim'', ''sene '63 ama bu psychedelic gitar solosu nasıl can buldu'' laflarıyla yere göre sığdıramadığım antika, (ama ne antikalık) tadımlık bir solo.

    parçanın internetlerde dişe dokunur bir cover halini bulmak gibi bir lüksümüz yok. yapanlarsa ''gayet boktan'' şeklinde yaftalamakta beis görmediğim işlere imza atmışlar. zaten en iyi yorumlanışı sokak aralarında, dost meclislerinde olabilecek bir şarkı iken, şansı fazla zorlamamak gerekiyor. yer yer gayet şark havasının alındığı bir iş zaten, orta doğulu bir müzisyen kalkıp ''bakın böyle de bir yorum getirdim parçaya'' dese, merak ve memnuniyetle dinlerim. (nasıl da konuşuyor, mümtaz bir prodüktör adeta, haspam.)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap