2 entry daha
  • görme engelli bir vatandaş bankaya gittiğinde atm üzerindeki tuşlarda braille alfabesi var ise o vatandaş hiç bir sıkıntı çekmeden bütün işlemlerini orada görebilir.yani herhangi bir engeli yoktur.
    insanlara engelleri yaratan bizleriz.yürüme engelli insanlar için özel yollarımız yok, görme engelliler için yazılmış kitaplar yok vs vs.bu insanlar engelli olmasınlar.bırakın özürlü olsunlar. bizler de onları engelli yapmayalım. engelleri kaldıralım ve onlar için daha yaşanabilir bir hayat kılalım.
    özürlü kelimesi de halk agzında hakaret amaçlı kullanıla kullanıla, aşağılayıcı bir anlam kazanmıştır. özürlü kelimesi bir hakaret degildir. özürlü olmak da secilebilen bir şey olmadığı için bunla yerinmek ya da aksi durumuyla övünmek cok akıllıca değildir.
    o insanlar özürleriyle gayet mutlular bence.onlar için tek sorun engelli olmak. eminim iki kelime arasındaki farka da cok fazla takılmıyorlar. sadece hayatlarını daha kolay hale getirebilecek düzenlemeler istiyorlar özürlü vatandaşlar.
    engelli olmak onları özürlü olmaktan daha cok yaralıyor.özürlü olmayı onlar seçmediler. ama engelsiz bir dünya yaratmak için bir şansımız var.ve onlar o dünyayı yaratmadığımız için daha cok üzgünler.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap